Forum > Santa Fe (2006-

[Santa Fe CM] Zapalenie sie kontrolki check engine

<< < (2/3) > >>

tommy:
usunąłem dpf i po problemie. koszt 1000 zł + jakiś uszkodzony czujnik 400zł. Poziom oleju też miałem w granicach normy.

mirekbrz:
Jeśli na kompie wyjdzie że to dpf to rozważę: http://eurovat.info.pl/ ktoś u nich coś robił?

Miłek25:
Cześć

Ja bym nie wycinał filtra. Skoro fabryka tam go zamontowała to po coś on jest. Ja u siebie miałem taki przypadek, że zaraz po kupnie jechałem autostradą wieczorową porą, patrząc w lustertko widzę snopki iskier lecące za mną. Jak się później okazało mój znajomy od którego kupiłem santka nigdy nie przekraczał prędkości 160 km/h i jak pod moją nogą dostał temperatury to się wszytko pięknie ładnie wypaliło.

mirekbrz:
Musze też gdzieś się bujnąć z większą prędkością. Na mazury jechałem w granicach 120 km/h. Dodam jeszcze, że dzisiaj lampka check zgasła (rano się jeszcze paliła). Miłek może mieć rację, jak rozmawiałem ze sprzedającym to mówił, że jak on jedzie to ma spalanie 7,8, a jak żona to 9 .... no to może faktycznie tylko się bujał. Ja jak jechałem na mazury to też średnie spalanie 8 l. To chyba nie dużo jak na takie auto.

tommy:
Po usunięciu dpf, średnio na trasie spala mi 7 litrów. Litr paliwa mniej - tak dla ekologii. :-D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej