Witam
Dziś w aucie pojawił mi się problem w postaci braku zasilania w kostce radia, oświetlenia wnętrza i światła w bagażniku (może jeszcze gdzieś ale póki co nie doszedłem).
Historia wygląda tak:
Jakiś czas temu szwankował alarm i centralny zamek , nie ryglował, w momencie uzbrajania siłowniki stukały 3 razy i nie zamykało wszystkich dzwi. Dziś odłączyłem centralkę, poprawiłem połączenia kabli i siłowników, wymieniłem jeden kabel i centralny działa prawidłowo. W międzyczasie podczas tej roboty grało se radyjko.
Po odpaleniu auta znów włączyłem radio silnik pochodził parę chwil i go wyłaczyłem, radia nie wyłączałem przed zgaszeniem silnika. Potem próbowałem włączyć radio i nie dało się, zauważyłem też że nie działa oświetlenie wnętrza i bagażnika. Posprawdzałem bezpieczniki i wszystkie są całe.
Po ponownym włożeniu i przekręceniu kluczyka wskazówka prędkościomierza wskoczyła na parę chwil na 100 km, zatem pewnie zresetował się GEM i tu pytanie dlaczego?
Jaka może być przyczyna takiego problemu?
Jakiś przekaźnik padł lub co gorsza jakiś przewód się upalił czy może jest jakiś inny problem?