Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster

Skrzypienie podczas skręcania kierownicą

<< < (2/3) > >>

Ciastol:
A gdzie się sprawdza stan oleju do wspomagania, bo u mnie jest taki problem że jak skręcę kierownicę na max to mi piszczy jak diabli.

Cendra:
wachers, sprawdzę, ale wydaje mi się, że to gdzieś z wnętrza, a nie z komory silnika...
Ciastol, sprawdź pasek od wspomagania, pewnie jest zużyty bądź luźny

Ciastol:
a gdzie ten pasek się znajduje, dodam że to zaczęło mi się dziać po zmianie rozrządu.

maspex:
Aaaa....piszczenie a skrzypienie plastykowego to roznica. U mnie w skrajnych polozeniach tez piszczy,stary pasek a co :D Poziom plynu sprawdzasz w zbiorniczku, ktory przykrecony jest do mocowania silnika,po lewej stronie jak patrzysz pod maske. Pasek oczywiscie mozna naciagnac,pompe wspomagania masz pod filtrem paliwa,tam mozna naciagac,regulac.

ociec:
Każde wspomaganie hydrauliczne w skrajnych położeniach piszczy :P A skrzypienie może pochodzić od zacierających się łożysk górnych mocowań amortyzatorów - weź kogoś do pomocy niech kręci kierownicą a ty złap za sprężynę - wkładając rękę między kołem a błotnikiem /jeśli dasz radę/ - jeśli podczas kręcenia kierownicą czujesz jakieś wibracje na sprężynie to to łożysko do wymiany.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej