Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Koszt sprzęgła

<< < (2/11) > >>

santa claus:
Przebieg 167 tyś.  No niestety każde auto wymaga inwestycji...no chyba że słuźbowe.

maruszcz:
Nawet auto służbowe wymaga inwestycji ...Czasami nawet większych  ;-)
A ja u siebie dobiłem do 270 tys. przebiegu  :-)

santa claus:
No i jednak wszystko poszło do wymiany: sprzęgło + dwumasa ( AISIN)  - o koszty nie pytajcie bo aż mnie w sercu ściska.
Przy okazji w Warszawie podobno jest firma która reanimuje i regeneruje dwumasy - reklamował nie będę bo łatwo znaleźć po wpisaniu w googlu ale czy spotkał się ktoś z tym? Czy to się sprawdza? Co prawda teraz i tak już po zabawie ale ciekawi mnie ten temat... mi mechanicy nie polecali ( kilku pytałem) ale w końcu ta firma istnieje więc klientów mają?

grzesio15x09:
Witam nie wiem czy tutaj jeszcze ktoś zagląda czy zakładać nowy temat. Nie znalazłem na forum wyjaśnienia. Otóż mam Santa Fe z 2004 r 125 KM napęd 4AWD  i sprzęgło dwumasa średnica tarczy 235 mm i jest problem bo:
-wszyscy mi usilnie chcą wcisnąć tarczę średnicy 240mm - pomimo ze łopatologicznie tłumaczę że sie nie mieści w dwumasie więc słyszę że mam jakąś przeróbkę bo to co on sprzedaje jest na pewno dobre.
- wyszukałem na tym forum dobre opinie o fox rzeszów i zadzwoniłem - tam przynajmniej od razu mówią że temat znają i że tak w oryginale było i nie słuchać mędrców aleeee tarczy i docisku zamiennika nie ma a oryginał to hoho około 3 tysie.
dzwonię na stronę sprzęgła 24 z Wa-wy i zonk booo oczywiście tarczy i docisku nie ma aleee jest zamiennik ze sztywnym kołem, nowy produkt wydany przez vale korea, na podobnej zasadzie działa jak do modelu santka 113KM z tym że to przeznaczone jest własnie do 125KM i że na pewno działa. podbno kupiło już to od listopada parę osob i działa wszystko. Koszt tej zabawy to komplet 1700 zł.
No i mam pytanie zamieniał to ktoś? Mozna to zrobić bez większego uszczerbku na zdrowiu moim i auta?

kosmos2011:
"Grzesio" nie pisz o tym samym w trzech miejscach wystarczy tutaj.

Jeśli masz Santa Fe SM z silnikiem D4EA to napisz na PW do Administratora (czerwony nick) o poprawę profilu bo teraz masz wpisane:

Auto: Santa Fe SM (2006) 2.2 16V R4 CRDi 4WD

Silnik|pojemność|moc: D4EB|2188ccm|110kW

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej