Forum > i30 GD

[i30] Nowy i30 - dziwne zachowanie systemu bluetooth

<< < (2/2)

bard13:
Ja mam inny problem
Po ściągnięciu kontaktów, dla części z nich wyświetla mi się na panelu opis zgodny z telefonem a dla większości wyświetla mi się tylko numer, chociaż delikwent jest wpisany do telefonu.
W czym jest problem?
Nie mogę namierzyć reguły, jakie kontakty mają zaciągnięty opis, albo jak muszą być zapisane kontakty, zeby samochód się nie gubił.
Telefon Samsung S5

apikus:
Sprawdź, czy wszystkie telefony masz w tym samym miejscu (telefon, karta sim). Może to jest reguła?

dario_79:
Po raz panowie - w aso nie ma fachowców. Mam znajomego, który pracuje w aso i czasem przy piwie jak mi mówi co się tam dzieje, to aż dziw bierze, że te samochody jeszcze wyjeżdżają o własnych siłach z serwisu. Tam jest na zasadzie programu Będzie pan zadowolony.
A jeśli chodzi o telefon, to nie wiem jak w samsungu, ale w nokia lumia musiałem zaznaczyć w ustawieniach kontaktów: widoczne dla urządzeń zewnętrznych, czy jakoś tam. Wcześniej pokazywało mi tylko numery telefonów. A jak już jestesmy przy tym temacie:
Dlaczego jak przyjdzie SMS na nokię, to system głośnomówiący mnie pyta czy przeczytać wiadomość czy ignorować, a w jak przyjdzie SMS na iphona to nie mówi nic? Badał tą sprawę ktoś już?

GRZECH:
Czy będzie czytać sms'a czy nie to zależy od oprogramowania telefonu.
Sam bluetooth nie wystarcza.

bard13:
Wszystkie kontakty są na telefonie, tak naprawdę importowane z kontaktów z googla.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej