Forum > Atos / Atos Prime
[Atos Prime] Atos Prime - problem z odpalaniem
campstyle:
A może czujnik położenia wału? Mój kumpel miał tak kiedyś że nie odpalała mu Corsa wyczyścił lub wymienił ten czujnik i później było OK. Swoją drogą ja w mojej Corsie miałem tak samo ale nie był to czujnik położenia wału a przekaźnik pompy paliwa. Wymiana rozwiązała problem. Pozdrawiam.
marrek30:
panowie jest poprawa,mechanik u ktorego bylem wczesniej poradzil mi zebym sprobowal w domu zdjac kleme minus z akumulatora na jakis czas,zrobilem to na kilka godz i samochod odpalil od kopa pieknie.w pracy tez stal cala noc na zimnie -13st i tez pieknie odpalil.prawdopodobnie wczesniejszy wlasciciel ladowal akumulator w dziwny sposob i komputer dostal jakies bledy,ale i tak musze jechac w poniedzialek na komputer zeby to wszystko pokasowac i sprawdzic bledy.pozdrawiam
Siergiej:
hmmmm...pamiętam, że gdy atos był nowy, to miał jakieś zabezpieczenie, że nie dawał się odpalić za pierwszym razem, dopiero za drugim. poinformowano mnie o tym przy zakupie auta i powiedziano, że to zabezpieczenie zostanie zdjęte na pierwszym przeglądzie technicznym i tak też się stało...ale po co?dlaczego?i jak? to już nie wiem i nie pamiętam, bo to dobre 12 lat temu było.
marrek30:
witam,odebralem samochod z prywatnego servisu hyundai w mikołowie.usterka to czujnik cinienia paliwa na listwie wtryskowej.... w tym servisie robia wiekszosc czesci tylko orginal moj czujnik sciagali z warszawy koszt 262zl plus robocizna 100 zl sporo troche to wszystko kosztowalo.ogladalem na allegro to mozna bylo kupic uzywane wtryski listwa z tym czujnikiem za 150zl ale trudno.samochod fajnie odpala na wolnych tez plynnie pracuje.dziekuje za podpowiedzi i rady pozdro
[ Dodano: 2012-02-01, 17:19 ]
aha przy okazji jeszcze jedno pytanie czy w waszych atosach tez zapalaja sie automatycznie swiatla drogowe po odpaleniu auta?
campstyle:
Nie. U mnie nie ma tak dobrze :) sam sobie muszę włączyć.
Nawigacja
[#] Następna strona