Forum > i20

Trzeci przegląd

<< < (3/3)

Kam-mil:
W Europie - kontrola, czyli "I"
Ale czy Polska to jeszcze Europa? W sensie cywilizacyjnym - czystość paliwa.

Poza tym - co to znaczy "kontrola"? Trzeba filtr wyjąć, obejrzeć i ocenić (a to już dodatkowy wysiłek intelektualny), ewentualnie wyczyścić (a to dodatkowy wysiłek manualny). Obiektywnie rzecz biorąc mniej wysiłku kosztuje wymiana, a za nową część i tak zapłaci klient. A na nowej części można zarobić jakąś dodatkową marżę. Ja na miejscu serwisu też wolałbym wymieniać.

PS: Skoda zalecała w Felici wymianę łańcucha rozrządu co 30 tys. km. Mój wytrzymał 200 tys. i może jeszcze więcej.

Jacaw:
Jestem już po 3 przeglądzie. Generalnie finansowo nie wyszło tak źle, bo zapłaciłem 312 zł za przegląd + filtr oleju + korek + jakieś tam materiały pomocnicze. Filtr powietrza i kabinowy oraz olej miałem swój.

Natomiast sprawa filtru paliwa wygląda tak, że chyba Hyundai zmienił tu nieco zalecenia i teraz ASO powinny go wymienić przy trzecim przeglądzie, ale u mnie stwierdzili, że tak naprawdę istotniejszy jest tu przebieg. Jako, że mam 45 tys., a wymiana wskazana jest przy 55 tys. to u mnie tego nie robili, bo uznali, że lepiej zrobić to za rok. Ale pewnie wszystko zależy od ASO. Do tego w serwisie mi powiedzieli, że ich doświadczenia wynika, iż jak ktoś przyniósł zamiennik (w przypadku i20 i i30) to potem obserwował wzrost zużycia paliwa... ale nie wiem, czy chcieli mnie nieco przestraszyć, abym kupił u nich, czy faktycznie tak jest.

Niestety mimo stosunkowo niedawnego malowania obtarć od klamek oraz wymiany klamek (ponoć poprawiony model) problem już powrócił i znów czeka mnie wizyta w blacharni. To chyba największa porażka w tym modelu. Pytanie co będzie jak się skończy gwarancja ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej