Forum > i20

Trzeci przegląd

(1/3) > >>

Jacaw:
Na forum już było odnośnie 1 i 2 przeglądu, więc czas na 3... no chyba, że przeoczyłem taki wątek. :-)

Generalnie niedługo mnie czeka i zaczynam zbierać informacje o kosztach do ewentualnych negocjacji. W ASO, w którym planuję zrobić ten przegląd wstępnie policzyli mi aż 960 zł (w tym robocizna to 390 zł i 90 zł przegląd powłoki lakierniczej).

Oczywiście jak przyniosę swój olej i może filtry, to cena będzie odpowiednio niższa, ale i tak wydaj mi się dość wysoka.

Dlatego byłbym wdzięczny, za informacje ile u Was kosztował trzeci przegląd i druga ważna rzeczy, czy wymieniali Wam filtr paliwa ?

de_assis:
Ja nie byłem na trzecim przeglądzie. 390zł to wg mnie kradzież. 90zł za lakier to też nie mało, średnio 50zł chyba kasują.

Jeżeli chodzi o filtr paliwa to ja rok temu taki zakupiłem, ale lezy do dnia dzisiejszego i nie wiem czy go sprzedać czy dalej trzymać bo autko jeździ dobrze, a w książce serwisowej pisze, że teoretycznie filtr powinno się tylko sprawdzać i ewentualnie czyścić lub może i wymienić, ale nie ma nigdzie wyszczegolnione ze koniecznie po ilus tam miesiacach czy latach trzeba wymienic. Prawdopodobnie go sobie zostawie, bo moze za trzy lata bede wymienial, a mysle ze nie popsuje sie bo jest caly plastikowy plus zamkniety w szczelnym jeszcze nie rozrywanym woreczku.

Nie wiem moze ty masz ta dluzsza gwarancje i pasuje CI jechac, ale 390zl sporo. Kto wie czy swiece nie dochodza, ale po co wymieniac jak dobrze jezdzi.

Jacaw:

--- Cytat: "de_assis" ---Jeżeli chodzi o filtr paliwa to ja rok temu taki zakupiłem, ale lezy do dnia dzisiejszego i nie wiem czy go sprzedać czy dalej trzymać bo autko jeździ dobrze, a w książce serwisowej pisze, że teoretycznie filtr powinno się tylko sprawdzać i ewentualnie czyścić lub może i wymienić, ale nie ma nigdzie wyszczegolnione ze koniecznie po ilus tam miesiacach czy latach trzeba wymienic.
(...)
Nie wiem moze ty masz ta dluzsza gwarancje i pasuje CI jechac, ale 390zl sporo. Kto wie czy swiece nie dochodza, ale po co wymieniac jak dobrze jezdzi.
--- Koniec cytatu ---

No właśnie w książce sprawdziłem i nie ma tam wzmianki o konieczności wymiany, więc może na wyrost mi to padali, będę się jeszcze targował. No i mam 5 lat gwarancji, więc wolę ją utrzymać. Co do świec, to mi wymienili na 2 przeglądzie, więc teraz nie jest to przewidziane.

Kudłaty_1975:
Jacaw, ja bardzo przepraszam, ale czy może zdradzić tajemnicę,  co było przyczyną przybywania płynu chłodzącego w zbiorniczku wyrównawczym? Bardzo proszę.

Jacaw:

--- Cytat: "Kudłaty_1975" ---Jacaw, ja bardzo przepraszam, ale czy może zdradzić tajemnicę,  co było przyczyną przybywania płynu chłodzącego w zbiorniczku wyrównawczym? Bardzo proszę.
--- Koniec cytatu ---

Niestety nie mogę tego zdradzić, bo... nie wiem. Jak byłem w ASO to ogólnie przejrzeli i nie stwierdzili nic podejrzanego. Jednak przy trzecim przeglądzie, mam zamiar do tematu wrócić, bo to normalne nie jest i jedyne co mi przychodzi do głowy, to że w chłodnicy coś się zatkało (jakiś jej fragment) i stąd ten efekt. Jak uda mi się coś więcej ustalić, to na pewno napiszę o tym na forum.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej