Forum > Accent

Podwyższone zużycie oleju - Accent '01

(1/4) > >>

Zbyszek:
Zauważyłem ostatnio podwyższone zużycie oleju (niecały litr na 3000 km.) Chciałbym wymienic uszczelniacze zaworowe. Wiem, że w tym silniku jest możliwośc wymiany uszczelniaczy bez zdejmowania głowicy. Poruszyłem ten temat w dziale "Nasze warsztaty" ale na razie żadnego odzewu... Poszukuję warsztatu w Warszawie, który się tego podejmie (niestety nie każdy chce to robic bez demontażu głowicy z powodu braku wiedzy w tym temacie).

kml:
Zbyszek nie wiem jak Ty tego nie widziałeś :>

Miromat pisze:

"POLECAM

Zakład A.K. Grudziąż
ul. Wigury 29, 05-091 Ząbki
tel. 022 7817737

W tym warsztacie naprawiam pogwarancyjnie wszystkie swoje samochody od 12 lat. Ostatnio w moim Accencie zostały u niego wymienione uszczelniacze zaworów bez zdejmowania głowicy, czego - jak czytałem na forum - tylko nieliczni mechanicy chcą się podjąć. Obok warsztatu jego żona prowadzi sklep z częściami, więc nie trzeba przywozić swoich, bo praktycznie wszystko są w stanie załatwić."

http://forum.hyundaifanklub.pl/viewtopic.php?p=23268&highlight=#23268

kpawel:
Podał też koszt tej usługi 300zł. + 60-80zł uszczelniacze.

Miromat:

--- Cytat: "kpawel" ---Podał też koszt tej usługi 300zł. + 60-80zł uszczelniacze.
--- Koniec cytatu ---

kpawel, nie wiem gdzie to wyczytałeś. Napisałem, że w sumie zapłaciłem 270 zł tzn. 36 zł uszczelniacze, 34 zł uszczelka pokrywy zaworów i 200 zł robota.
Mogę tylko potwierdzić, że robota wykonana fachowo. Mam już 10 kkm po wymianie i na bagnecie ubyło może 1-2 mm oleju.

Zbyszek, a jaki masz przebieg?

Zbyszek:

--- Cytat: "Miromat" ---Zbyszek, a jaki masz przebieg?
--- Koniec cytatu ---

129000 km.

--- Cytat: "kml" ---Zbyszek nie wiem jak Ty tego nie widziałeś :>

Miromat pisze:

"POLECAM

Zakład A.K. Grudziąż
ul. Wigury 29, 05-091 Ząbki
tel. 022 7817737
--- Koniec cytatu ---

Fakt, nie zauważyłem nie wiem czemu :mrgreen: tym bardziej, że niżej polecałem warsztat odnośnie geometrii :-P
chyba przez to, że dziś obliczyłem zużycie oleju, wkurzyłem się tym faktem i chciałem szybko załatwic sprawę...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej