Forum > Santa Fe (2006-
[Santa Fe CM] Tempomat - dziwny problem.
jlupino:
Byłem na kompie,skasowano mi jeden blad-czujnik temp. zewnetrznej.nic wiecej nie było,problem pozostał,chociaż dziś po południu jadąc z pracy akurat kilka razy jadąc powyżej 100kmh zadziałał.rano jadąc do roboty nie udało sie go uruchomic.sa takie przypadki,ze nawet uda sie go załączyc i wyświetli sie napis na desce,ale z kolei setem nie daje sie predkosci zachowac i sie nie wyswietli,a jak seta dluzej (3sek) przytrzymam to cały tempomat sie wyłącza.
Gdzie znajde te schematy,żeby tę masę sprawdzic lub kostkę przyłączeniową od kiery?
martinez98:
--- Cytat: "jlupino" ---Byłem na kompie,skasowano mi jeden blad-czujnik temp. zewnetrznej.nic wiecej nie było
Gdzie znajde te schematy,żeby tę masę sprawdzic lub kostkę przyłączeniową od kiery?
--- Koniec cytatu ---
Na kompie byłeś, ale błędy silnika nie są powiązane i tempomatu tam nie będzie. Trzeba się podłączyć pod inny moduł.
Schematy w dziale download.
santafanta:
to mi wyglada na niekontaktujace kable gdzies miedzy kierownica a nieruchoma obudowa kolumny kierowniczej - raz masz styk a innym razem nie tak jakby ktorys sie ukrecil, proponuje przyjrzec sie wiazce w miejscu gdzie najbardziej sie ruusza i sprawdzic kostki
jlupino:
Auto u mechaniora-specjalisty od hyundaia (byłe ASO).
Podczas poszukiwania przyczyn świecącego airbagu (komp. wogóle się z modułem airb. nie łączy) sprawdzi mi te wiązki,kostki,styki masy itp. które mają związek z tempomatem.
SK Santa Fe:
Witam jestem nowy na forum. Santa Fe posiadam od tygodnia i mam dokladnie ten sam problem stad moie zainteresowanie tym tematem. Mysle ze sie tu czegos dowiem Pozdrawim
Nawigacja
[#] Następna strona