Forum > Santa Fe (2006-

[Santa Fe CM] Tempomat - dziwny problem.

<< < (6/7) > >>

mariuszek1985:
Witam ponownie w temacie tempomatu a mianowicie dalej mam problem, jeżdżę od elektryka do elektryka i nikt nie podejmie się naprawy a ja zbytnio nie mam na tyle odwagi i pojęcia żeby się osobiście podjąć bylem nawet w serwisie ale oni także zbytnio mi nie pomogli.pomoże ktoś?

potrzebowałby bym schemat instalacji elektrycznej silnika 2,2 crdi

kosmos2011:
http://hyundaiklub.pl/forum/dload.php?action=file&id=82

jaqob:
A może to jakaś słaba masa, gdzieś coś się poluzowało ? Ja miałem coś takiego że przednie halogeny czasem mi się włączały a raz nie, odkryłem że jak podkręcę podświetlenie wnętrza na mocniejsze świecenie, halogeny załączały się bez problemu, na minimalnym oświetleniu wnętrze się nie włączały i coś tam się poluzowało że masa nie stykała. Ale spróbuj u siebie poćwiczyć z tym podświetleniem, czy czasem wtedy nie będzie lepiej działać tempomat :)

mariuszek1985:
witam ponownie z nieszczęsnym tempomatem.Ciąg dalszy walki i nic i nikt nie daje rady to co mogłem sprawdzić to sprawdziłem czyli taśmę ,guziki i wszystko ok.Dostałem tez info .ze na tempomat może mieć tez wpływ  inny błąd który pojawil sie razem w błedem tempomatu a jest to :

U0416 nieprawidłowy wzrost momentu obrotowego żądany z TSC

P2015 regulowany kolektor indukcyjne

czy ktoś spotkał sie z takimi błedami i co może być z tym związane czy może te błedy powodują brak tempomatu ?? pomoże ktoś :)

kosmos2011:
P2015 to błąd zaworka przy kolektorze ssącym. Sprawdź wtyczkę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej