Forum > Santa Fe (2006-

[Santa Fe CM] Tempomat - dziwny problem.

<< < (3/7) > >>

yazzeq:
Mam to samo i nie mogę się zabrać żeby to zrobić. Zwróć uwagę, że tempomat latem włącza się raczej bez problemów, a  jak jest zimno i wilgoć jest kłopot. U mnie włącza się, gdy wciskam guzik po mocny skręceniu kierownicą i powrocie do pozycji na wprost. Winna jest taśma airbag. Do wymiany, ale raczej nie we własnym zakresie... A mój problem z odpalaniem gdy skrzynia w pozycji P jak był tak jest i jakoś nikt mi nie chce pomoc...

kosmos2011:
SK Santa Fe zapraszam tutaj http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?p=55424#55424

jlupino:
Do wymiany jest taśma (zwijak) ktora słuzy do komunikacji kiery z kompem.ponoc da sie to naprawic (zdemontowac i wyczyscic).Jak bede miał mozliwosc to oddam auto do zrobienia tego.nowa ta tasma,mówił,że kosztuje ok 360zł,ale jak sie da naprawi,to bedzie duzo taniej.

pawel.st.kan:
U mnie w ogóle nie reaguje na polecenia, nie jestem ekspertem, ale czy ktoś wie jak najszybciej zlokalizować źródło problemu, może zacząć od jakiegoś czujnika, np na sprzęgle, lub przekaźnika?

jlupino:
Kupiłem nową taśmę-zwijak.
Wymieniłem sam w garażu i wszystkie sterowania odżyły-jak fajnie znów to mieć :mrgreen:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej