Przede wszystkim chciałbym przywitać się ze wszystkimi użytkownikami forum jako, że jest to mój pierwszy post.
A teraz nurtująca mnie kwestia: mój znajomy, który chce kupić Sonatę serii 4 (rok 2005-06) napotyka na dziwny problem w oglądanych autach. Mianowicie, występują w nich skorodowane lub zaśniedziałe elementy wykończeniowe i różne detale. Mam na myśli przede wszystkim śruby mocujące za tylną kanapą (widać to dopiero po złożeniu foteli) oraz przy wejściu do zbiornika paliwa. Co ciekawe, rzecz dotyczy tylko samochodów z welurową tapicerką (wszystkie, które widział tak mają). Sam posiadam egzemplarz w skórze i mnie ta przypadłość nie dotyczy. Podobnie zresztą, jak aut oglądanych przez niego ze skórzanymi obiciami. Czy ten mankament może być spowodowany tym, że w welurze zbiera się wilgoć i nieczystości przepuszczane przez filtr klimatyzacji?
Zdaję sobie sobie sprawę, że taka usterka sama w sobie jest zupełnie niegroźna. Ale czy może to świadczyć o tym, że samochody były gdzieś utopione? Czy po prostu taka już natura Sonat i nic wielkiego się nie dzieje?