Forum > Tucson JM
Regulacja hamulca ręcznego w Tucsonie.
zbyh:
Witam, czy ktoś wie czy można podciągnąć ręczny. Klocki tarcze są dobre, jak zaciągne niby trzyma, ale zaciąga się na 15 ząbków, to chyba za dużo nie?
bartekzg:
u mnie jest podobnie więc może ten typ tak ma :) Jednak prawie na pewno można to wyregulować na lince>poobserwuje temat to i mi się wiedza przyda.
jacek2:
Nie orientuję się dokładnie jak jest w Tucsonie, ale proponuję zajrzeć pod auto, może tam jest regulacja przy linkach hamulca ręcznego- w miejscu gdzie linki się łączą mniej więcej w tym miejscu gdzie jest hamulec ręczny :shock: :shock: (ale od spodu auta)
Inny sposób jest taki że w środku auta, przy dźwigni ham ręcznego :oops: :oops: pod osłoną ze skórki może być dodatkowa regulacja (albo tylko jedna jedyna w tym miejscu) za pomocą nakrętek, które po dokręceniu skracają linkę hamulca.
Jak się omotacie z problemem dajcie znać co z tego wyszło :evil: :evil:
Madras:
Mam tak samo hamuje normalnie ale też trzeba wysoko zaciągać , i o ile się orientuje to ręczny jest na bębnie a nie na klockach hamulcowych ;-)
kosmos2011:
--- Cytat: "zbyh" ---Witam, czy ktoś wie czy można podciągnąć ręczny. Klocki tarcze są dobre, jak zaciągne niby trzyma, ale zaciąga się na 15 ząbków, to chyba za dużo nie?
--- Koniec cytatu ---
Jak ściągniesz sobie instrukcję ( plik 88,6 Mb) to na stronie 213 znajdziesz zdjęcia jak dokonać regulacji ręcznego.
Nawigacja
[#] Następna strona