Forum > Tucson JM

Regulacja hamulca ręcznego w Tucsonie.

(1/5) > >>

zbyh:
Witam, czy ktoś wie czy można podciągnąć ręczny. Klocki tarcze są dobre, jak zaciągne niby trzyma, ale zaciąga się na 15 ząbków, to chyba za dużo nie?

bartekzg:
u mnie jest podobnie więc może ten typ tak ma :)  Jednak prawie na pewno można to wyregulować na lince>poobserwuje temat to i mi się wiedza przyda.

jacek2:
Nie orientuję się dokładnie jak jest w Tucsonie, ale proponuję zajrzeć pod auto, może tam jest regulacja przy linkach hamulca ręcznego- w miejscu gdzie linki się łączą mniej więcej w tym miejscu gdzie jest hamulec ręczny :shock:  :shock: (ale od spodu auta)

Inny sposób jest taki że w środku auta, przy dźwigni ham ręcznego :oops:  :oops:  pod osłoną ze skórki może być dodatkowa regulacja (albo tylko jedna jedyna w tym miejscu) za pomocą nakrętek, które po dokręceniu skracają linkę hamulca.
Jak się omotacie z problemem dajcie znać co z tego wyszło :evil:  :evil:

Madras:
Mam tak samo hamuje  normalnie ale też trzeba  wysoko zaciągać , i o ile się orientuje to ręczny jest na bębnie a nie  na klockach hamulcowych  ;-)

kosmos2011:

--- Cytat: "zbyh" ---Witam, czy ktoś wie czy można podciągnąć ręczny. Klocki tarcze są dobre, jak zaciągne niby trzyma, ale zaciąga się na 15 ząbków, to chyba za dużo nie?
--- Koniec cytatu ---

Jak ściągniesz sobie  instrukcję ( plik 88,6 Mb)  to na stronie 213 znajdziesz zdjęcia jak dokonać regulacji ręcznego.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej