Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
Zamek od strony kierowcy
adam2701:
Witam mam problem z zamkiem od strony kierowcy najpierw chodził ciężko a teraz już w ogóle nie chce ani się zamknąć ani otworzyć w czym może tkwić problem jak się do niego dostać ???
on86:
Zdjąć boczek w drzwiach, i masz zamek prawie na wierzchu. Mówię prawie bo jest bardzo ciasno i w "kijowym" miejscu. Zdejmujesz zawleczkę, która trzyma zamek na miejscu i go wyjmujesz. Akurat ostatnio złamał mi się oryginalny kluczyk właśnie w zamku od kierowcy i musiałem cały zamek rozebrać, żeby wyjąć z niego ten złamany kawałek. Zabawy było z wyciągnięciem, rozebranie i złożenie, a następnie włożenie go na miejsce to już bajka (dziecinnie proste).
Vanitum:
a ja bym proponował najpierw obejrzeć kluczyk dokładnie.... miałem podobnie w antosiu i okazało się że kluczyk się starł. po zamianie kluczyka ( na 2 z kompletu) wszystko działa wyśmienicie:)
mirek79:
mi też chodził ciężko,polałem kluczyk olejem pokręciłem pare razy i teraz jest super spróbuj może Tobie też pomoże
adam2701:
Ja właśnie nie mam drugiego kluczyka próbowałem olejem zamek od pasażera i od bagażnika się otwiera leciutko a od kierowcy nie chce ;/
Nawigacja
[#] Następna strona