Forum > Getz

[Getz] Wskaźnik temperatury, klimatyzacja, spalanie

<< < (5/6) > >>

przemho:
To ten pasek od air-con compressor. To sprężarka klimatyzacji tak? Teraz przy spokojnej jeździe średnio 7,5l/100km z przewagą jazdy miejskiej. Za tydzień będzie gaz KME Nevo i Matrixy HS. Olej co 12tys zmieniacie tak jak w instrukcji? Tyle około żona będzie rocznie przejeżdżać.

[ Dodano: 2014-05-29, 21:05 ]
Andy pytanie do ciebie. Regulowałeś w tym czasie tzn podczas tych 100tys na gazie luz zaworowy? Jakie koszta jeżeli już?

Andy:

--- Cytat: "robaszek127" ---
Skoro masz 10 lat płyn to wypłukaj cały obieg a zobaczysz ile syfu będzie. Najgorzej ma nagrzewnica. Sam nie zmieniam płynu często ale 10 lat to sporo.

--- Koniec cytatu ---

No to może i czas pomyśleć :-) Można to zrobić w warunkach domowych?

--- Cytat: "przemho" ---
Andy pytanie do ciebie. Regulowałeś w tym czasie tzn podczas tych 100tys na gazie luz zaworowy? Jakie koszta jeżeli już?
--- Koniec cytatu ---

W 1.3 nie trzeba, luz jest kompensowany automatycznie. Regulacja dotyczy wersji silnika 1.1

zwyriusz:
witajcie,

zwróciłem dziś uwagę na wskaźnik temperatury płynu, u mnie to max.

Wyszedłem z auta, patrze pod maskę a tam chłodnica zimna i wiatrak nie chodzi.
Wsadziłem karton, zrobiłem 15km, dalej temperatura taka sama a chłodnica zimna

hmm...

Tcit:

Dodano: 2015-10-07, 19:25
U mnie wskazówka po rozgrzaniu jest w tym samym miejscu co na zdjęciu. Chłodnicy nie dotykałem ale w lecie wentylator się załączał.

robaszek127:
U mnie podobnie wskazuje więc jest ok. Ale chłodnica nie powinna być zimna szczególnie z kartonem.Należy to sprawdzić bo może gdzie termostat się zacina.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej