Forum > Getz

[Getz] Wskaźnik temperatury, klimatyzacja, spalanie

<< < (4/6) > >>

Andy:

--- Cytat: "przemho" ---Nie wiem czy kiedykolwiek był wymieniany. Nie robi się tego?
--- Koniec cytatu ---

Sądziłem, że chcesz wymienić bo zakładasz gaz, a nie widzę związku.

przemho:
Tak, własnie chcę wymienić z powodu zakładania gazu. Lepiej żeby czysty płyn płynął  przez reduktor. Koszta nie są duże. Zdam relację jutro jak bedzie po rozrządzie i oleju. Może mechanik coś jeszcze wypatrzy.

[ Dodano: 2014-05-28, 20:45 ]
Już po wymianie rozrządu, oleju, płynu chłodniczego. Mechanik wymienił jeden z pasków klinowych. I tu pytanie. Tam są 3 paski? Bo jeden napędza sprężarke klimy, drugi alternator a trzeci pompe wody, tak? Dziwne rozwiązanie.  Ten 3ci mi wymienił.  Całość z częściami 500zl.

Andy:

--- Cytat: "przemho" ---Tak, własnie chcę wymienić z powodu zakładania gazu. Lepiej żeby czysty płyn płynął  przez reduktor.
--- Koniec cytatu ---

Mam 150k+ km na liczniku, z czego przejechanych 100k na gazie bez żadnych problemów , nigdy przez 10 lat nie wymieniałem tego płynu, raz był tylko dolany.
Dlatego dopytuję po co :)

robaszek127:
Skoro masz 10 lat płyn to wypłukaj cały obieg a zobaczysz ile syfu będzie. Najgorzej ma nagrzewnica. Sam nie zmieniam płynu często ale 10 lat to sporo.

kosmos2011:

--- Cytat: "przemho" ---Tam są 3 paski? Bo jeden napędza sprężarke klimy, drugi alternator a trzeci pompe wody, tak?
--- Koniec cytatu ---

Nie paski są od: alternator+pompa wody, pompa wspomagania kierownicy, sprężarka klimatyzacji.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej