Forum > Lantra

[Lantra J2] Centralny zamek przestał działać.

(1/2) > >>

majsterek85:
Witam!! Mam problem. Wracając z pracy wieczorem zamknąłem auto i wszystko było OK. Następnego dnia rano centralny już nie śmigał i zostało mi otworzyć wszystkie drzwi ręcznie. Bezpieczniki wszystkie sprawdziłem i jest OK. Jeżeli ktoś ma jakieś propozycje to proszę o pomoc

waldi678:
Hej. Może centralka od strony kierowcy się uszkodziła, a próbowałeś od strony pasażera otworzyć kluczykiem? U mnie można centralny uruchomić od strony pasażera również.Możesz jeszcze sprawdzić cięgna od zamka do centralnego ,ale to się wiąże ze zdejmowaniem tapicerki w drzwiach.

majsterek85:
od strony pasażera mogę otworzyć tylko jedne drzwi, nie wiem jak było wcześniej bo nie było mi to potrzebne, jak tylko bedzie ladna pogoda to zobacze pod tapicerke i poszukam problemu

[ Dodano: 2012-01-28, 19:58 ]
pozdejmowałem tapicerke z drzwi i chyba jest centralka uszkodzona, cięgna są ok. Zastanawiam sie jeszcze czy nie ma gdzieś schowanej głównej centralki odpowiedzialnej za wysłanie sygnału do pozostałych drzwi

waldi678:
Raczej chyba nie ma ,ten od strony kierowcy jest sterującym i dlatego od niego wychodzi więcej kabli, które dają impuls do pozostałych drzwi

tomek27:

--- Cytuj ---Centralny lantra j2
--- Koniec cytatu ---

centralny, ale co centralny. popraw tytul

--- Cytat: "waldi678" ---U mnie można centralny uruchomić od strony pasażera również
--- Koniec cytatu ---

wiec masz zakladany centralny poza fabryka lub ktos wsadzil do drzwi pasazera mastera.
oryginalnie centralny zamek otwiera wszystkie dzwi tylko od strony kierowcy.

uszkodzony sterownik.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej