Forum > Tucson JM
klimatyzacja
cobraswiecie:
Miałem Hyundaia coupe i po wciśnieciu off poprostu się ekran robił ciemny a tu już jest inaczej.Po zakupie lekko się ździwiłem :-)
kerad:
Troszkę się podepnę jeśli można, czy wylot skroplin z parownika jest w płycie podłogowej na wysokości fotela kierowcy po lewej stronie od wału napędowego, taka rurka ukośnie ścięta? Bo jeśli to jest wylot skroplin a z tej rurki kapie mi zielonego koloru jak olej to jest to pewnie olej z układu klimatyzacji którym smarowany jest kompresor, poprawcie mnie jeśli się mylę?
W takim wypadku jeżeli miałem wymienianą nagrzewnicę bo była zapchana kamieniem, to serwis uszkodził (rozszczelnił) układ klimatyzacji i można zatrzeć kompresor?
andrzej351:
witam!możliwe że wyciekają z tej rurki jakieś resztki osadu z poprzedniej nagrzewnicy.jeśli po naprawie klimatyzacja działa dobrze to nie ma co się stresować.
gdyby tamtędy faktycznie wyciekał zielonkawy olej ,świadczyłoby to o nieszczelności układu i klimatyzacja nie będzie działać.
walduso:
Klima się nie włączy nawet kiedy nadmuch będzie na szybę i na nogi ale trzeba regulować temperaturą w kabinie ok 20 st w okresie jesienno-zimowym już to przetestowałem na swoim Tuśku.
Stachhu:
Cześć,
Pozwolicie, ze podłączę się pod ten temat.
Mam taki dziwny problem w Tucsonie, ze czesc nawieiu (polowa kierowcy dmucha mi normalnie ciepłym powietrzem, natomiast polowa pasażera tylko chlodne powietrze. Czasami jest ok, ale czesciej jest tak dziwnie. Ktos mial takie przygody?
Nawigacja
[#] Następna strona