Forum > ix35 EL

[ix35 EL] silnik 1,6 GDI Ix35 opinie testy porady

<< < (15/26) > >>

Mleko:
Troche nie rozumiem tej dyskusji na temat spalania. To jest SUV, auto z taka masa bedzie zawsze palic więcej. Na autostradzie sprawuje sie dobrze zwlaszcza na 6 biegu. Razi jedynie slabe przyspieszenie i zamulanie na wzniesieniu.

pijid:
Ja nie rozumiem Waszej dyskusji w ogóle. Samochód waży 1300 kg, ma silnik 1.6. Pali średnio w okolicach 8.5 l i jeszcze narzekacie. Mój poprzedni samochód (Opel Meriva) waży mniej więcej to samo, a palił 10.5 l.
To naprawdę nie jest zły wynik jak na taką masę i powierzchnie czołową. Wręcz bardzo dobry.

A co do dynamiki... Cóż, jak ktoś nie umie tego silnika wkręcić na obroty, to dziwnym nie jest. Ja nie narzekam. Z tym że trzeba mu dać obrotów na tyle, aby zmienił długość kolektora dolotowego (to się czuje, serio). I czasami może trochę zredukować bieg... Nie wiem skąd u Was takie problemy. Odejście ma całkiem przyzwoite tylko się trzeba umieć z nim obchodzić. No i uświadomić sobie, że to nie jest samochód rajdowy. Jak ktoś chce mieć przyspieszenia na poziomie poniżej 10 sekund do setki, to serio powinien się rozejrzeć za czymś... niższym i/lub lżejszym. A i to pewnie z większym silnikiem.

Pozdrawiam nieustająco,
P.

aurum:
Toms, przy płynnej jeździe i prędkości w zakresie 70-90km/h na naszych drogach komputer też może pokazać średnią 6,0-6,1. Wielokrotnie robiłem trasy 150-200km  i takie były wskazania komputera, a średnie z tankowania były niewiele wyższe (o 0,2 l). Pozdrawiam

mariusz 1977:
Jestem przed zakupem ix35 1.6 gdi. Na luzie i bez zbędnego obciazenia silnik pracuje b.fajnie, ale jak przyspieszsm nam uczucie hakby wkradaly sie nale wibracje do kabine. Bardziej slyszalne niz do wyczucia. Jest uzywany stad moje pytanie czy tez tak macie.
Pozdrawiam.

kosmos2011:
Mariusz 1977 przed zakupem to trzeba się przywitać tutaj http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?p=58996#58996

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej