Forum > ix35 EL

[ix35 EL] silnik 1,6 GDI Ix35 opinie testy porady

<< < (13/26) > >>

Piotr83:
W moim przypadku średnie komputerowe spalanie wynosi 7,3l . Codziennie pokonuję trasę 40km, a mieszkam w małym miasteczku więc w korkach nie stoję. Musiałbym naprawdę nieźle depnąć , aby spalanie skoczyło ok 9l. Biegi zmieniam przeważnie do 3 tyś obrotów, zaś na trasie lecę nie mniej niż 100 km/h. Jeszcze nie porównywałem spalania komputerowego z rzeczywistym, ale dzięki za podpowiedź przy najbliższej możliwości sprawdzimy czy obie wartości zgadzają się.

aurum:
Cześć, właśnie wróciłem z wakacyjnej wyprawy w Bieszczady:
4 osoby na pokładzie + bagaże
100% klima
całkowita trasa 1825 km (tam/powrót - 1220 km, w tym 460 autostrada; po bieszczadzkich drogach ponad 600km)
średnia prędkość z całej trasy - 51km.
Średnia z tankowania wyszła 7,2l/100km - silnik 1,6 gdi.
Samochód dobrze się sprawdził w terenie górskim, czasami była lekka zadyszka pod górę, znakomicie sprawdził się asystent podjazdu i zjazdu.

jacek2:
Tylko pogratulować udanego zakupu i zadowolenia ze spędzonego mile urlopu :shock:

malarz:
Kilka "komputerowych" spostrzeżeń.

Spalanie średnie:
Tankuje do pełna. Zeruje średnie spalanie. Na autostradzie ustawiam tempomat na 140 i patrze na śr. Zaczyna od 7/100 z małym hakiem a po przejechaniu +/-300km (bez postoju, śr. 120 km/h) mam 8.7/100. Cały czas jade na 5 lub 6.

Spalanie chwilowe:
Górki na "2" za Hannoveren. Tempomat na 140. Im bardziej stromo przy zjeździe, tym więcej pali. Dochodzi nawet do 13/100. Pod koniec zjazdu i na początku podjazdu na nastepne wzniesienie pokazuje 6-8/100.

Podpowiedzi zmiany biegów:
Wdrapuje sie na góre na 3 a silnik się dławi że aż sie prosi o redukcje a komputer proponuje mi wrzucic 5.

Wesoły ten samochód  :mrgreen:

Radek:
dla mnie ten silnik to porażka niestety. nigdy więcej nie popełnię podobnego błędu

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej