Forum > Tucson JM
Check engine - błąd P0011
Piter38_2019:
Problem wydaje się być usunięty.
Przejechane prawie 200 km i błędu nie ma, a pojawiał się od razu po ok 50-60 km. ;-)
puk, puk, puk :-D :-D :-D
waszek_rmc:
--- Cytat: "Piter38_2019" ---50-60 km
--- Koniec cytatu ---
raczej po drugim odpaleniu :) Za pierwszym błąd jest w "buforze", kolejny wywala check.
Co do wymiany tego czujnika - kupiłeś nówkę czy używkę? Nówka wersję poprawioną? U mnie za błąd odpowiedzialny był na pewno poziom oleju - być może ciśnienie oleju było nie takie, ale już nie mój kłopot. 2 lata walczyłem, a podmieniałem i robiłęm chyba wszystko :)
Piter38_2019:
To nie było po drugim odpaleniu.
Kasowałem chyba z 5-6 razy i zawsze wracał na drugi dzień jazdy po ok 4-6 odpaleniu jak przejeżdżałem ok 50 km, zapalał się podczas jazdy (tak wychodziło z mojej jazdy z domu do pracy).
Co do zaworu kupiłem nowy ten poprawiny, krótszy firmy HBK.
maestros:
Witam
Ja w swoim aucie walczę z kolei z błędem P0012. Mam Hyundaia 1,4 benzynę 109 KM. Przy błędzie P0012 zalecane są podobne sugestie jak przy P0011. Wymieniłem:
- Zawór OCV
- czujnik położenia wałka rozrządu,
- olej.
Nie robiłem jeszcze płukania silnika i nie mogę zlokalizować filtra OCV. Wg instrukcji powinien być pod zaworem OCV, ale niestety mam tam zaślepione miejsce.
Błąd pojawia mi się głównie przy wolnej jeździe po mieście. Przy długich i szybkich trasach błąd mi nie wyskakuje.
Jeżeli chodzi o samo prowadzenie auta to nie mam żadnych zastrzeżeń. Odpala za każdym razem i silnik pracuje równo i ładnie przyspiesza.
Za dwa tygodnie jestem umówiony w serwisie Hyundaia. Po wizycie dam znać czy wiem więcej. Póki co przez telefon serwisant nie był w stanie zlokalizować w moim silniku filtra OCV. Mój silnik ma numer G4FA jeżeli ktokolwiek byłby w stanie mi pomóc z lokalizacją filtra.
Shadows:
Powinien być w standardowym miejscu, poniżej zdjęcia (nie moje).
Nawigacja
[#] Następna strona