Forum > Santa Fe SM

Jak ustawic nawiew z zewnatrz ?

(1/2) > >>

raladan:
Od niedawna jezdze Santa Fe, i jeszcze nie do konca polapalem sie w ustawieniach wentylacji. JAK ustawic zeby z nawiewow wialo chlodne powietrze z zewnatrz ? Jak naciskam przycisk "obieg zamkniety" to z nawiewow mi nie wieje nic. Jak nacisne "obieg otwarty" to leci powietrze cieple, od silnika - przy wylaczonej klimie. A ja chce by wialo powietrze z zewnatrz. Da sie tak w ogole ?

Nie wiem, moze robie jakis czeski blad, ale juz sie w tym pogubilem :)

A auto jest super, jestem w nim zakochany :)

weldon:
Szczerze mówiąc, to jakoś nie zwracałem na to uwagi,
ale, jeżeli się dobrze dopatrzyłem, to, żeby wiało z zewnątrz, trzeba, po prostu - jechać.
Im szybciej, tym mocniej wieje.
Przy wyłączonym wentylatorze chyba też, w czasie jazdy, wieje.
Natomiast - przy obiegu zamkniętym - żeby coś dmuchało, wentylator jest niezbędny.

pzdr

raladan:
No wlasnie u mnie tak nie jest. Powylaczane wszystko, klima wylaczona, wylaczony obieg zamkniety a z nawiewow wieje gorace powietrze od silnika. I jak zrobic by wialo normalne powietrze z zewnatrz ....

amps11:
Witam!
Żeby wiało zimne, to temperatura musi być skręcona czy ustawiona na wyświetlaczu w dół na maksa, no i wentylator ustawiony żeby coś dmuchało.
Pozdr

raladan:

--- Cytat: "amps11" ---Witam!
Żeby wiało zimne, to temperatura musi być skręcona czy ustawiona na wyświetlaczu w dół na maksa, no i wentylator ustawiony żeby coś dmuchało.
Pozdr
--- Koniec cytatu ---

O SHIT .... na to nie wpadlem. Jutro sprobuje :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej