Forum > ix35 EL
[ix35 EL] drgania silnika na jałowym biegu
igrek1:
u mnie na biegu jałowym kreska jest zawsze do końca...
tomaszo79:
a co do tematu to dziwi mi jedna rzecz mianowicie za często dopala się dpf co 100-150km dziś zaczął znowu dopalani a dopalał jakieś trzy dni temu możne problem leż po stronie dpf
co o tym myślicie.
igrek1:
Strasznie dużo czynników, może być też ze "leje" jakiś wtrysk auto "dymi" i przez to sie zapierdzielela DPF, albo jakiś problem z DPF....
U mnie np nie wiem jaka to jest prawidłowa wartość ale jest taki parametr różnica ciśnień na filtrze DPF i wczoraj na serwisie w trakcie diagnozy wychodziło to 3-4Pa więc wydaje mi się że raczej mało...
Tylko dlaczego dziad się tak zachowuje....?
tomaszo79:
witam ponownie i czar prysną po wymianie wtryskiwacza znowu te telepanie trzy serwisy i nic nie mogą ustali nie mam już siły koledzy możne ktoś z was miał taka przypadłość.
jacek2:
--- Cytat: "tomaszo79" ---witam ponownie i czar prysną po wymianie wtryskiwacza znowu te telepanie trzy serwisy i nic nie mogą ustali nie mam już siły koledzy możne ktoś z was miał taka przypadłość.
--- Koniec cytatu ---
Mi ktoś kiedyś powiedział że przyczyną tego telepania może być koło pasowe napędu paska wielorowkowego. To duże takie co siedzi na wale korbowym. Może to sprawdź jeszcze.......
Nawigacja
[#] Następna strona