Forum > ix35 EL

[ix35 EL] drgania silnika na jałowym biegu

<< < (7/12) > >>

autostrada:
Zibi. Ja chyba się potnę właśnie wróciłem z zakupów i znowu to samo!!!!!!!!!!'"

Zibi:

--- Cytat: "autostrada" ---Zibi. Ja chyba się potnę właśnie wróciłem z zakupów i znowu to samo!!!!!!!!!!'"
--- Koniec cytatu ---

Nie poddawaj się. Oddaj im auto jeszcze na trochę. Dopóki masz gwarancje to walcz, potem zostanie tylko sprzedaż.

[ Dodano: 2014-09-22, 11:00 ]
Autostrada, jakie wieści w temacie?

tomaszo79:
witam kolegów jestem szczęśliwym posiadaczem ix35 2.0 crdi 136km od 3 miesięcy i nie mogę sobie poradzić z problemem który występuje w moim ix35 mianowicie jak się rozgrzeje to zaczyna co telepać i trajkotać ale jak wyłączę klimatyzacji to wszystko ustaje zdarza sie to co jakiś czas bylem w serwisie dwa razy i powiedzieli ze błędów  brak i ze możne to jest związane  wtryskami albo czymś innym ręce opadają co z tym zrobić proszę o pomoc.

igrek1:
Miałem podobny objaw... na klimie widać bardziej bez klimy też drga ale trzeba zwrócić uwagę, ja to zdiagnozowałem tak...
Wsiadłem w auto zrobiłem rundę 7-10 km minimum 2500 (głównie na 3 biegu) obrotów w tym czasie spalanie maiłem koło 12-15 l/100km. Pod koniec przejażdżki spalanie spadło dobrze poniżej 7-8l.

WG mnie w moim przypadku wniosek jeden auto DPF chciało wypalać ale z jakiegoś powodu - bądź warunków na drodze nie dawało rady. Teraz cyka jak pszczółka. W serwisie zero błędów nagrałem film z klekotania aż rolka na pasku wieloklinowym skakała po 1-1,5cm.

Dzisiaj jadę pokazać nagranie, bo chyba myśleli że jaja w serwisie z nich sobie robię (Auto ma nalotu 120 000 )

tomaszo79:
tez myślałem ze to dpf ale spalanie jest normalne chwilowe na załączonym biegu pokazuje 0,0l/100k a jak dopala dpf to jest 08.do 5,5l pokazuje,te objawy nie zawsze występują np. jest tak zaczyna telepac  wyłączam klimę po chwili włączam i jest ok  telepanie ustaje przejadę oko 8km zaczyna.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej