Autor Wątek: [ix35 EL] drgania silnika na jałowym biegu  (Przeczytany 38077 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zibi

• Giełda
[ix35 EL] drgania silnika na jałowym biegu
« Odpowiedź #15 dnia: 03 Czerwiec 2014, 19:34:44 »
chętnie się dowiem, od czego czasami mi buja ... nie pozostawia to żadnych komunikatów w komputerze, nie jest możliwe do wywołania w serwisie, zdarza się to rzadko, więc po co się i innych męczyć, każde, powtarzam każde auto ma jakieś wady, kiedy pierwszy raz spotkałem się z tym telepaniem, opisałem to tu na forum jakieś 2 lata temu, kilka osób potwierdziło, że silnik 2.0 CRDi tak ma czasami.
jeżeli autostrada ma to zawsze to normalne to nie jest, u mnie jest to czasami, a raczej rzadko, to też normalne nie jest, jednak nie ma też możliwości zdiagnozowania problemu.

autostrada

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 03 Czerwiec 2014, 21:35:37 »
Na szczęście tak.Mam auto zastępcze

Offline Zibi

• Giełda
« Odpowiedź #17 dnia: 22 Czerwiec 2014, 17:14:59 »
autostrada, jakie najnowsze wieści w temacie?

autostrada

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 30 Czerwiec 2014, 17:51:43 »
A na Północy bez zmian. Jak długo można tak ignorować klienta ? Czy aby naprawić stare auto trzeba najpierw kupić nowe? Polski Hyundai ma klienta w głebokim poważaniu. Jak ten serwis działa, co to za metody ( kupić auto aby można konfrontować je w zepsutym aucie). Mają już prawie dwa miesiące samochód i dalej nic nie wiedzą. A jak się okaże że to nie skrzynia to co będą sprawdzać KAROSERIE!!!!!!!!!
Dzwoniłem nawet do Hyundai Europa.Owszem pan Niemiec zainteresował się tematem,postawił nawet do pionu Hyundai Warszawa. Zdawało się że sprawa ruszyła z kopyta. Dziś, mija trzeci tydzień od tamtej chwili i dalej nic. Nawet Hyundai Europa chowa głowę w piasek i odsyła mnie (tylko drogą e-mail, bez odbierania telefonów ) do rodzimych serwisów.
I co dalej????????

Offline Zibi

• Giełda
« Odpowiedź #19 dnia: 01 Lipiec 2014, 11:28:27 »
pozostaje reklamacja, zwrotu gotówki nie otrzymasz, więc inne auto.

autostrada

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 01 Lipiec 2014, 21:31:05 »
Żeby to było takie proste to odrazu bym to uczynił.
Może są jakieś kruczki prawne,Chętnie posłucham.

cruel

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 01 Lipiec 2014, 21:46:51 »
Zawsze możesz iść do prawnika po poradę prawną. Nie jest to droga usługa.
Ja bym ładnie się znerwicował przy takim podejściu serwisu do sprawy.

Maciek

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 01 Lipiec 2014, 22:46:42 »
Zrobiłbym małą awanturę na Twitterze. Miałem problemy z PayPalem, polski oddział odmówił pomocy (blokujemy Panu konto i nic nas nie interesuje...). Zadzwoniłem do centrali w USA, zaatakowałem ludzi od PR firmy na Twitterze i sprawa rozwiązała się w 24h, a PayPal Polska dzwonił z przeprosinami za zaistniałą sytuację.

Odezwij się na PW to możemy coś pokombinować z Twitterem. Każdy sposób jest dobry :lol:

Drobny artykuł na ten temat; co najlepsze dotyczy własnie HMC:
http://www.digitaltrends.com/cars/hyundai-keeping-a-closer-eye-on-twitter-as-a-means-of-responding-to-poor-customer-feedback/#!6ZGdZ

Offline Zibi

• Giełda
« Odpowiedź #23 dnia: 15 Lipiec 2014, 13:37:58 »
i jak temat się prezentuje?

autostrada

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 15 Lipiec 2014, 13:54:24 »
Pojawiło się światełko w tunelu. Do serwisu dotarł wreście ,zakupiony przez salon,IX35 o zbliżonych parametrach technicznych, podobno nowe roczniki delikatnie różnią się od 2012rocznika. Mam nadzieję że teraz wkroczą w ostatnia faze naprawy ,sykcesywne podmienianie części aż do pełnego sukcesu. Mnie pozostaje cierpliwe czekanie. Swoją drogą co to za koncern ten Hyundai który do diagnozy awari musi posunąć się aż do zakupu pomocniczego modelu!

[ Dodano: 2014-07-16, 22:46 ]
Byłem dziś w serwisie,przeszczepy nic nie dały. Staneło na tym że serwis zamówił nowy komputer, ten od dawcy jest inny, w magazynie nie mają więc trzeba czekać dwa tygodnie aż przybędzie z Korei. I oby to było to.

[ Dodano: 2014-08-07, 08:37 ]
Dawno nie pisałem ponieważ myślałem ze moja gehenna dobiega końca. Ale teraz to mnie już całkiem dobili. Po trzech tygodniach oczekiwania przyszedł nowy komputer prosto z Korei.  Elektryk wziął się za kodowania ,rozkodowania,aktualizacje,zgranie z autem.
I CO? OKAZUJE SIĘ ŻE KOMPUTER NOWY Z FABRYKI JEST ZEPSUTY!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline Zibi

• Giełda
« Odpowiedź #25 dnia: 07 Sierpień 2014, 11:52:39 »
Nie trać nadziej, skoro podmiana części nic nie dała, to może faktycznie wina komputera. Czekaj cierpliwie i informuj nas.

autostrada

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 20 Sierpień 2014, 09:18:28 »
I oto nadeszła TA chwila . 19 sierpnia odebrałem auto(3,5 miesiąca). Wymienili komputer i  działa. Życzę sobie oby to był ostatni mój wpis na temat mojego auta.

Offline Zibi

• Giełda
« Odpowiedź #27 dnia: 20 Sierpień 2014, 18:29:59 »
Cytat: "autostrada"
I oto nadeszła TA chwila . 19 sierpnia odebrałem auto(3,5 miesiąca). Wymienili komputer i  działa. Życzę sobie oby to był ostatni mój wpis na temat mojego auta.

Dopytam: wymienili kompa fizycznie czy wgrali nowy soft?

autostrada

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 20 Sierpień 2014, 22:11:37 »
Wymienili, wstawili nowego orginalnego kompa marki Boscha.

Offline Zibi

• Giełda
« Odpowiedź #29 dnia: 21 Sierpień 2014, 09:13:15 »
Cytat: "autostrada"
Wymienili, wstawili nowego orginalnego kompa marki Boscha.

Zajrzyj tu za 2-3 tygodnie i napisz jak się sprawuje. Jak znów mi zacznie kiedyś bujać to powołam się na Twój post przy wizycie w ASO.