Forum > Getz

[Getz TB] Wymiana kabinowego filtra powietrza

<< < (4/5) > >>

Szym__:

--- Cytat: "BigT" ---Czy zna ktoś filtry które pasują bez cięcia ?
--- Koniec cytatu ---

Knecht LA 400

catcat:
Witam,
wymieniam filtry w Getzie 2005, kupiłem filtry manna oleju, powietrza i p-pyłkowy,
mechanik załatwił sprawę oleju i filtra, ja sam raz dwa poradziłem sobie
z filtrem powietrza, ale mam kłopot z filtrem p-pyłkowym, wiem, że powinien być za
schowkiem. Odczepiam 2 zaczepy, patrzę ale nie wiem co mam wyciągnąc żeby
wymienić filtr p-pyłkowy. Sprzedawca pytał sie mnie czy mam klimę czy nie (nie mam)
i sprzedał mi filtr o oznaczeniu CU1519
tutaj jest link do katalogu manna i wszystkich filtrów do mojego getza
http://skroc.pl/mannfiltryfetz

Więc chciałbym się zapytać gdzie jest ten filtr?

Kudłaty_1975:
Pod linkiem, który zamieściłeś na stronę mana są szczegółowe instrukcje jak wymienić. Zarówno dla auta z klimą i bez. Zerknij proszę. Na stronie FILTRON`a też są instrukcje jakby co.

kosmos2011:
Catcat opcja szukaj jest z lewej strony na górze odpowiedz na Twoje pytanie już padła. Słowo do wpisania w "szukaj" to "kabinowy"

Popraw profil (masz silnik 1.3 G4EA) pisząc prywatną wiadomość do Administratora forum (czerwony nick). Już jaśniej nie potrafię napisać jak to zrobić.

catcat:
Kudłaty_1975: wiesz oczywiście sprawdzałem, ale instrukcje są takie same i dotyczą auta z klimatyzacją gdzie się wymienia 2 filtry, nawet taka instrukcja - błędna - jest w pudełku filtra

Rozwiązanie: wziąłem klucz 10 i odkręciłem ten kanał co go widać, ciężko było go wyciągnąć ale
okazuje się, że ten filtr pasuje w jeden koniec tego kanału na wcisk, więc umyłem kanał i go
wcisnąłem i zamontowałem z powrotem, myślę, że o to chodziło.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej