Forum > Accent
Drobne inwestycje
BLOONDYN:
Kupując żarówki przeczytaj ten test
http://www.auto-swiat.pl/poradniki,artykuly,Supertest-zarowek-H7,Tylko-u-nas--Wielki-test-zarowek-,22303.html
Co do Philipsa .... cena o 8 razy większa niz polecane w teście żarówki Carrefour, a swiecenie lepsze raptem o kilka procent. Co do tego +80 Philipsa? Oto fragment z tekstu podanego powyżej:
"O co chodzi? Zagadkę wyjaśnia Andrzej Wiśniewski z firmy Osram, który powiedział nam, że 90 proc. wzrost ilości światła na drodze z punktu widzenia miernika to nie to samo co z punktu widzenia oka ludzkiego. I wszystko jasne: będziecie widzieć o, powiedzmy, 10 proc. lepiej. Dobre i to. Takie żarówki mają i wadę: świecą o połowę krócej niż zwykłe. Ale jak kogoś stać..."
doman76:
Ja bym polecał jednak poczytać po forach, w gazetach często teksty są sponsorowane.
Osobiście sam jeżdże na Osram NightBreaker+90%, cena 40zł za komplet. Jedyny minus to to że co 3mies wymiana, ale to jak większość tych z dodatkowymi procentami.
Podobno fajne są Tungsram +60%, nie miałem okazji sprawdzić.
BLOONDYN:
Tak właśnie jest na forach... każda sroka swój ogon chwali . Test wcale nie jest sponsorowany a wyniki są poparte pomiarami które w tekście są opisane :-P Ja osobiście uzywam żarówek niemieckiej firmy NARVA dostępnych na BP i mam je 2 lata, ale na rezerwę kupiłem właśnie polecane "made in Cerrefour" Bo nie mam jako hobby co 3 miesiace żarówki wymieniać i wydawać parędziesiąt złoty na nową żarówkę lub żarówki :-P
doman76:
No najlepiej poszukać na forach, ktoś napewno miał i te i te żarówki ;) czasem nie jest moze wprost powiedziane ze artykul sponsorowany, a jednak jest.
k7s5a2:
Ja wam polecam wyczyścić reflektory. Oddać je do regeneracji a dopiero potem płacić po 100 zł. za komplet żarówek.
Nawigacja
[#] Następna strona