Forum > Instalacja LPG, CNG, inne
Regeneracja parownika BRC AT90E
Hants:
Czujnik cisnienia w listwie?
pakson:
--- Cytat: "Hants" ---Czujnik ciśnienia w listwie?
--- Koniec cytatu ---
Ale jeśli by to był czujnik ciśnienia to nie powinno się też dziwnie dziać na samej benzynie??
We wtryskiwacze mam wpięty modulator wtrysków BRC który jest podłączony pod komputer LPG i w momencie przełączania na gaz wtryskiwacze są zamykane.
Hants, napisałeś mi w innym temacie że podpiera się benzyną jak parownik nie wyrabia...sprawdziłem to i faktycznie tak jest - odłączyłem zawór gazu tak by sobie resztkę wypalił w parowniku i faktycznie- obroty spadły tak do 100-200 a po dodaniu gazu normalnie wchodzi na obroty
Nie wiem czy czasami gdzieś komp nie jest walnięty...tylko jak to sprawdzić?
Hants:
Kompa nie sprawdzisz domowym sposobem - najprosciej byloby sie z kims podmienic, autokalibracja, zbudowac mapy, pojezdzic. W ostatecznosci rozwaz wstawienie przelacznika do obwodu pompy paliwa, ALE, skoro parownik nie wyraba (moze masz cos z filtrem, zaciasne przewody, zle dobrany parownik, zle rozmieszczone i podlaczone wtryski - to i tak nie widze problemu w spaleniu 15 litrow benzyny na 350 (!!) litrow gazu (sprawdz moj spritmonitor za wrzesien) - i za zachowanie poprawnej dynamiki auta.
Poza tym masz teraz zimę - auto na samych rozruchach traci gigantyczne ilosci benzyny.
pakson:
tylko że ja mam instalkę 2gen. także nie mam wtrysków do gazu
Mam u siebie coś takiego
Komp LPG Brc Blitz + modulator wtrysków, parownik AT90E i mikser w dolocie:) z taką instalką auto już kupiłem.
Jeszcze pokombinuję nad regulacją a jak się wkurzę to oddam do gaziarza tylko nie znam dobrego fachowca co nie będzie kombinował...
Hants:
--- Cytat: "pakson" ---Jeszcze pokombinuję nad regulacją
--- Koniec cytatu ---
Zalecam jednak duzo rozsadku, za uboga mieszanka moze Ci popalic zawory.
Wstaw sobie ten przelacznik do obiegu pompy i sprawdz czy Ci ktorys wtrysk nie leje (hmm.. tak na zywca, to bym odpalil auto, odlaczyl pompe i wtryski, poczekal kilka minut i rozlaczyl listwe benzynowa (OSTROŻNIE :!: ) powinien trysnac maly gejzerek wachy - jesli nie - to znaczy, ze wtryski mechanicznie puszczaja benzynę. Prosciej to zrobil z manometrem podlaczonym do ukladu paliwowego. Wariacją pomyslu moze byc multimetr podlaczony do przewodow wtrysku, lub jesli jestes dobry z gry na pianinie - palec na wtrysku paliwa - poczujesz 'trykniecie', kiedy sie otwiera.
Lambdę masz w porzadku? Moze Ci komp sczytuje dane i wzbogaca mieszanke gdyz bazuje na niepoprawnych odczytach z wydechu?
..
Wiesz co - zrob to jeszcze prosciej - pojedz na jakies zadupie, odepnij wtryski od benzyny i pojezdzij ostro. Jesli auto zacznie bardzo wyraznie tracic moc - to znaczy, ze masz zle mixer wyregulowany
Nawigacja
[#] Następna strona