Forum > Sonata

Rezerwa w sonacie

(1/4) > >>

Miron:
Jak w waszych sonatach zachowuje się lampka rezerwy? U mnie wyglada to tak ze zapala sie dopiero w momencie gdy wskazówka zejdzie ponizej czerwonego pola (ponizej skali zaznaczonej na tarczy wskaznika) Czy nie powinno byc tak że rezerwa swieci się juz po samym wejsciu na czerwone pole? Niby to pierdoła lecz warto wiedziec ile się ma paliwa i czy wskaznik kantuje. Dodam że bak mam cały, żadnych wgnieceń.

Roman_d:
Wskazówka idzie na czerwone pole i jak z niego schodzi to zapala się rezerwa. Mimo tego w baku jest jeszcze około 10 litrów (jak nie więcej) i można spokojne szukać stacji.

Mike82:
Czyli bez zmian w Sonatach, bo u mnie również zapala się lampka rezerwy gdy w baku zostaje 10 litrów.

Hants:
Hmm.. W mojej obecnej zapalenie kontolki następuję przy 5 litrach. W poprzednich było to 10. Generalnie rzecz ujmując kazda jednostka na podzialce to z grubsza 10 litrów. Zbiornik ma chyba 62-67 litrów (wiecej niz 61 litrow nigdy nie udało mi się zatankowac.)

IgoReCzeK:

--- Cytat: "Miron" ---...Czy nie powinno byc tak że rezerwa swieci się juz po samym wejsciu na czerwone pole? Niby to pierdoła lecz warto wiedziec ile się ma paliwa i czy wskaznik kantuje?...
--- Koniec cytatu ---

Witam. To co sugerujesz obserwuje w innych markach samochodów, jak choćby we Fiatach. W Hyundaiu wygląda to tak, jak opisują koledzy i to bez względu na model. Tak miałem w Accencie I generacji i tak mam obecnie w Sonacie EF. Może to trochę dziwnie wygląda, bo ze wskazań wskaźnika wynikało by, że paliwa już nie ma, a jednak dopiero wówczas zapala się kontrolka rezerwy i pozostaje zazwyczaj jeszcze 6-10 litrów paliwa w zależności od maksymalnej pojemności baku. Pozdrawiam Igor.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej