Forum > i30 GD
hamulce przód i30
gryfciu:
--- Cytat: "bobekos" ---Jeżeli zrobili jazdę próbną i nic nie wykryli to może jest ok... Z tego co wiem to zdarzają się problemy ze stukami w układzie kierowniczym. Wpisz tą frazę w google i poczytaj, a może znajdziesz podobny przypadek do swojego.
--- Koniec cytatu ---
tylko układ kierowniczy jest wg nich OK, gość powiedział, że mogę wymienić klocki to na jakiś czas się to uspokoi bo ten typ tak ma
Marek_B:
--- Cytat: "bobekos" ---Z tego co wiem to zdarzają się problemy ze stukami w układzie kierowniczym
--- Koniec cytatu ---
Zgłosiłem podobny problem do ASO - stuki z lewej strony kierownicy, momentami delikatne zacięcia, brak płynności. Coś tam panowie posprawdzali i zapadła decyzja o wymianie całej kolumny kierowniczej - oczywiście w ramach gwarancji. Auto już po zabiegu, wszystko chodzi zdecydowanie lepiej, żadnych stuków, pełna lekkość i płynność. Zdziwiło mnie tylko jedno, że po wymianie całej kolumny kierowniczej wg. serwisu nie ma potrzeby sprawdzania geometrii. Co o tym myślicie?
gryfciu:
--- Cytat: "Marek_B" ---
--- Cytat: "bobekos" ---Z tego co wiem to zdarzają się problemy ze stukami w układzie kierowniczym
--- Koniec cytatu ---
Zgłosiłem podobny problem do ASO - stuki z lewej strony kierownicy, momentami delikatne zacięcia, brak płynności. Coś tam panowie posprawdzali i zapadła decyzja o wymianie całej kolumny kierowniczej - oczywiście w ramach gwarancji. Auto już po zabiegu, wszystko chodzi zdecydowanie lepiej, żadnych stuków, pełna lekkość i płynność. Zdziwiło mnie tylko jedno, że po wymianie całej kolumny kierowniczej wg. serwisu nie ma potrzeby sprawdzania geometrii. Co o tym myślicie?
--- Koniec cytatu ---
u mnie kierownica działa płynnie, a stuki słychać tylko jak samochód już się zatrzymuje na skręconych kołach, to są pojedyncze stuki, 1 lub dwa i auto stoi, drażniące w przypadku manewrowania na parkingu
HMP:
Jakby ktoś szukał to mam oryginalny nowy komplet hamulców (tarcze + klocki) na przód do i30 oraz klcki na tył.
Nawigacja