Forum > Accent

świecąca kontrolka AIRBAG accent 1.3i

<< < (2/2)

Złośnik:
Może się spaliła - a poduchy dalej nie są sprawne. Ja jak miałem błąd poduszki to automatycznie poduchy nie były sprawne. Jest to podyktowane tym że jeśli poduchy nie przechodzą self testu lub przechodzą ale poprzednio został zainicjowany błąd z poduszkami to dopóki owy bład występuje - poduchy są niesprawne. Czy są odłączane i bezpiecznie można z tym jeździć - wątpię.
Także warto wydać te 50zł i mieć sprawne co ma się w aucie - a zwłaszcza poduszki - bo sprawne mogą uratować życie a niesprawne i podłączone - czasem nawet wybuchnąć podczas normalnej jazdy.

Cien:
przy przekreceniu stacyjki zarowka sie pali na chwile - czyli raczej testuje poduszke ;-)
ale przejechalem jakies 5-8 tys km

tommaj:
Od siebie dodam, że dałem kiedyś ciała i odłączyłem poduszkę z zapiętym aku po maską. Efekt wiadomy - kontrolka potem nie gasła. Zbierałem się do serwisu pół roku jak sójka ale ku mojemu zdziwieniu kontrolka zaczęła gasnąć któregoś razu po przekręceniu kluczyka i "self tescie" ( 5 mignięć). Sięgnąłem pamięcią i wyszło mi że równo 6 m-cy potrzeba było sterownikowi AIR BAG na uzbrojenie poduchy bo przez ten czas sterownik nie zanotował tego ani innych błędów w obwodach AIR BAG. W oplach taki czas ponoć wynosi 3 m-ce.

Cien:

--- Cytat: "tommaj" --- wyszło mi że równo 6 m-cy potrzeba było sterownikowi AIR BAG na uzbrojenie poduchy bo przez ten czas sterownik nie zanotował tego ani innych błędów w obwodach AIR BAG.
--- Koniec cytatu ---

To u mnie tez coś koło pół roku, chyba by się zgadzało :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej