Forum > Matrix / ix20
[ix20] Kłopoty z plastikiem, rysowanie się i odchodzenie
(1/1)
lukasz.zst:
Właśnie wróciłem z wojaży i stwierdzam, że w ix20 są naprawdę kiepskie plastiki, oto przykład:
1. Radio - wygląda to tak, jakby auto miało 10 lat
2. Lewarek skrzyni biegów rysuje się, makabra
3. Zegary - to już 2 komplet, a rysują się na potęgę, nie wiem czym mam je sczyścić
W tak niedługiej wiadomości poprawiłam aż 16 błędów! Pisz po polsku! Tekla
cosmo:
Lewarek - nie przesadzasz? Ok, jest porysowany, ale po 2 latach użytkowania nie oczekuj, że wszystko będzie nowe. Będzie takie jedynie gdy od raz po zakupie auto zafoliujesz i wstawisz do garażu.
Zegary - tu tez wg mnie przesadzasz. To, że szybki zegarów bardzo łatwo się rysują, to każdy z nas wie. Dzieje się tak niezależnie od materiału, którym je przecierasz. Nie utrudnia to w żadnym wypadku funkcjonalności przedmiotu więc wg mnie również przesadzasz (osobiście miałem z zegarami inny problem - jakimś dziwnym sposobem parowały mi od środka i powstawały tam jakieś spore zacieki).
Radio - tu rzeczywiście dziwna sprawa, bo wygląda to tak jakby było celowo zdrapane. U mnie nie ma w tym miejscu najmniejszego śladu - wszystko jak nowe.
horny devil:
No ja co do zegarów to też stwierdzam zarysowania i to po 3kkm. Ponadto ostatnio przednia szyba się zarysowała od wycieraczek a są jeszcze ori. Zastanawiam się czy reklamacje dało by radę na to złożyć? co myślicie?
kri$:
To nie przejdzie, w ix20 szyba się tak szybko nie rysuje, w poprzednim samochodzie Suzuki SX4, rysowała się dużo mocniej. Rysy to bardziej piasek, który jest zbierany z wycieraczek niż guma. A zegary przecież to plastik, wystarczy tego nie przecierać tylko odkurzyć delikatnie i nigdy na sucho tylko wilgotną irchą. Sucha szmata najgorszym wrogiem plastiku.
ed. Usunięcie cytatu. Nie cytujemy wypowiedzi, na którą odpowiadamy, jeśli znajduje się ona bezpośrednio nad naszym postem. tekla
lukasz.zst:
DO wymiany idą plastiki w ramach gwarancji
Nawigacja