Autor Wątek: [Lantra J2] Wiązka elektryczna pod halogeny.  (Przeczytany 9392 razy)

Offline Złośnik

• Global Moderator
[Lantra J2] Wiązka elektryczna pod halogeny.
« dnia: 22 Styczeń 2012, 13:43:21 »
Witam. Plan jest do założenia halogenów ale wiązki z wtyczkami do niej chyba brak dlatego pytanie czy wiązka z auta zawiera w sobie bezpośrednio kable z wtyczkami pod halogeny od razu ? Wydaje mi się ze tak ale - wolę zapytać.
I wogóle do czego są przyczepiane te halogeny ? Są jakieś zatrzaski czy może wkrętami do pasa przedniego gdzieś ? Bo na obwodzie halogenu takowych zatrzasków ani otworów na wkręty nie widzę :(
Aha.Te halogeny :

będą pasować do mojej wersji ?

Fazi

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Styczeń 2012, 16:05:05 »
Cytat: "Złośnik"
czy wiązka z auta zawiera w sobie bezpośrednio kable z wtyczkami pod halogeny od razu ?
podobnie wydaje mi się że tak. A przynajmniej jak robiłem wiązki do fiatów to było różnie, jedne wersje je miały a drugie nie.

Są jakieś zatrzaski czy może wkrętami do pasa przedniego gdzieś ?
hmmm nie wiem czy się przyglądałeś, ale ja osobiście nie mam jednej zaślepki na halogen i u mnie widać otwory na wkręty, także najprawdopodobniej halogeny mocowane są do zderzaka na wkręty.

Aha.Te halogeny :
nie będą według mnie pasować do twojej wersji. Ty potrzebujesz chyba takie jak ja czyli

Offline Złośnik

• Global Moderator
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Luty 2012, 21:54:02 »
No więc jak w poradniku w dziale How to zamieściłem - wiązki pod halogeny w wersji przed liftem nie ma. Nie ma nawet w skrzynce bezpieczników kabli położonych - trzeba wszystko samemu robić - jest miejsce na konsoli na fabryczny przełącznik halogenów - ot tyle - reszta w poradniku. Aha i halogeny z linku pasują. To są właśnie oryginalne do wersji przed liftem - ciężko to dostać :(

Fazi

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Luty 2012, 17:57:52 »
Aha i halogeny z linku pasują
to dobrze wiedzieć. Czyli teraz mogę być pewny że te właśnie pasuję do J2 przed liftem, a patrząc na dolną część zderzaka przed liftem i po jest niemal identyczny ;-)

To są właśnie oryginalne do wersji przed liftem - ciężko to dostać :(
ale ten świat jest pokręcony, a jak ja się rozglądałem to te halogeny które ty posiadasz były na wyciągnięcie ręki  :-) zaś nie umiałem znaleźć do wersji po lifcie.  Ale gratuluje odwalenia dobrej roboty i czekam na fotkę prezentującą nowy nabytek  :-D

Offline Złośnik

• Global Moderator
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Luty 2012, 15:40:35 »
No niestety, nawet dokumentacja techniczna nie przedstawia ani nie przewiduje halogenów dla wersji przed liftem :)
Na allegro jeszcze widzę dwa się uchowały - 2 nówki sztuki - ale w cenie też wesołej - 250zł za szt. :(

Fazi

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Luty 2012, 09:58:52 »
Ech.... ceny faktycznie są masakryczne. Ja oglądałem halogeny (rzekomo) do wersji po lifcie i ceny na allegro też około 200zł a to za używkę. Jednak nówkę sztukę w sklepie internetowym mógłbym dostać za 140zł (ale czy to oryginał czy zamiennik nie wiem bo w nazwie pisze co innego w opisie co innego i takie to jest wybieranie). A w sumie w dzisiejszych czasach to nigdy nie wiadomo czy oryginał to faktycznie oryginał. Chińska technologia poszła milowymi krokami na przód  :mrgreen: