Autor Wątek: [ix20] Kłopoty z plastikiem, rysowanie się i odchodzenie  (Przeczytany 4291 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lukasz.zst

• Giełda
Właśnie wróciłem z wojaży i stwierdzam, że w ix20 są naprawdę kiepskie plastiki, oto przykład:
1. Radio - wygląda to tak, jakby auto miało 10 lat
2. Lewarek skrzyni biegów rysuje się, makabra
3. Zegary - to już 2 komplet, a rysują się na potęgę, nie wiem czym mam je sczyścić

W tak niedługiej wiadomości poprawiłam aż 16 błędów! Pisz po polsku! Tekla

Offline cosmo

• Giełda
[ix20] Kłopoty z plastikiem, rysowanie się i odchodzenie
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Maj 2014, 22:50:20 »
Lewarek - nie przesadzasz? Ok, jest porysowany, ale po 2 latach użytkowania nie oczekuj, że wszystko będzie nowe. Będzie takie jedynie gdy od raz po zakupie auto zafoliujesz i wstawisz do garażu.
Zegary - tu tez wg mnie przesadzasz. To, że szybki zegarów bardzo łatwo się rysują, to każdy z nas wie. Dzieje się tak niezależnie od materiału, którym je przecierasz. Nie utrudnia to w żadnym wypadku funkcjonalności przedmiotu więc wg mnie również przesadzasz (osobiście miałem z zegarami inny problem - jakimś dziwnym sposobem parowały mi od środka i powstawały tam jakieś spore zacieki).
Radio - tu rzeczywiście dziwna sprawa, bo wygląda to tak jakby było celowo zdrapane. U mnie nie ma w tym miejscu najmniejszego śladu - wszystko jak nowe.

Offline horny devil

• HKP
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Maj 2014, 22:13:56 »
No ja co do zegarów to też stwierdzam zarysowania i to po 3kkm. Ponadto ostatnio przednia szyba się zarysowała od wycieraczek a są jeszcze ori. Zastanawiam się czy reklamacje dało by radę na to złożyć? co myślicie?

Offline kri$

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Maj 2014, 19:43:24 »
To nie przejdzie, w ix20 szyba się tak szybko nie rysuje, w poprzednim samochodzie Suzuki SX4, rysowała się dużo mocniej. Rysy to bardziej piasek, który jest zbierany z wycieraczek niż guma. A zegary przecież to plastik, wystarczy tego nie przecierać tylko odkurzyć delikatnie i nigdy na sucho tylko wilgotną irchą. Sucha szmata najgorszym wrogiem plastiku.

ed. Usunięcie cytatu. Nie cytujemy wypowiedzi, na którą odpowiadamy, jeśli znajduje się ona bezpośrednio nad naszym postem. tekla

Offline lukasz.zst

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Maj 2014, 21:08:23 »
DO wymiany idą plastiki w ramach gwarancji