Forum > Sonata

Silnik 2,7 V6

<< < (2/3) > >>

Roman_d:
Po mieście z ciężką nogą na poziomie 15-16 LPG. Zerknij na mój profil na motostat. Rekordowy wynik w okolicach 20 to była jazda nocą z ciężką nogą i małe ściganie od świateł do świateł.
Powiem tak że według mnie jeżdżę dosyć ostro po mieście do pracy po 15km w każdą stronę z reguły w korkach i z dużą ilością świateł i mam wyniki na poziomie 15-16 LPG.
Dodatkowo jest to automat więc raczej nie ingeruję w zmianę biegów tylko ufam elektronice.

W razie czego służę pomocą.

Lucass:
Dzięki za konkrety ;-)
To będzie mój pierwszy duży silnik :-D
A jak jest z eksploatacją na co uważać, czego pilnować? Co ile należy zmieniać rozrząd w V6 bo np. we Fiatach manual podaje 120000 a zmienia się po 60000 bo paski pękają...

Oczywiście będę go gazował Stagiem 300 lub KME Diego ze względu na doświadczenie w tych instalkach i dostępność części/serwisu. Czy są jakieś problemy z instalacjami LPG oczywiście przy dobrym montażu.

Roman_d:
Rozrząd wymieniałem przy 90kkm tak zalecił mi mój mechanik.
Instalacje LPG mam Staga. Na rzie bez problemów i chyba tak już zostanie.

Tak na szybko z instrukcji - harmonogram wymian
Olej + filtr 15kkm 12mcy
Filtr paliwa 60kkm 48mcy
Rozrząd 90kkm 48mcy
Filtr powietrza 15kkm 12mcy
Świece 90kkm 72mcy
Płyn chłodzący 45kkm 24mcy
Filtr kabinowy 10kkm 12mcy
Olej + filtr AT 90kkm 72mcy zalecane 45kkm

Będziesz kiedyś w okolicy Rudy Śląskiej to wpadnij i samemu się przekonasz jak to chodzi :)

IgoReCzeK:
Witam. Zamieszczam obiecane scany z Owner's Manual. ;-) Pozdrawiam Igor.

Lucass:

--- Cytat: "Roman_d" ---
Będziesz kiedyś w okolicy Rudy Śląskiej to wpadnij i samemu się przekonasz jak to chodzi :)
--- Koniec cytatu ---

Dzięki ;-) Ewentualny zakup planuje na początku roku. Nie wiem czy orientujesz się w instalkach LPG ale mógłbyś napisać jaki masz reduktor i wtryski bo to dosyć istotne w konkretnym silniku.

--- Cytat: "IgoReCzeK" ---Witam. Zamieszczam obiecane scany z Owner's Manual. ;-) Pozdrawiam Igor.

--- Koniec cytatu ---

Fajnie, to już wyjaśnia mi kilka kwestii ;-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej