Forum > Accent
Strzelający Gazem Hultaj
jasiuekonom:
no to może ja pomogę, mój tata miał kiedyś mondeo mk1 i to był też właśnie jego problem, a że kolektor jest plastikowy może nawet pęknąć, a to już nie mały koszt :) . Najeździł się po gazownikach (chyba był u 5 czy 6 różnych) i nic, aż w końcu znalazł sam rozwiązanie. Zmień sobie przewody i świece na jakieś lepsze, ewentualnie jak nie pomoże to cewkę, ale daję 85% że pomoże zakup lepszych przewodów i świec.
Pozdrawiam
fidel23:
--- Cytat: "jasiuekonom" ---no to może ja pomogę, mój tata miał kiedyś mondeo mk1 i to był też właśnie jego problem, a że kolektor jest plastikowy może nawet pęknąć, a to już nie mały koszt :) . Najeździł się po gazownikach (chyba był u 5 czy 6 różnych) i nic, aż w końcu znalazł sam rozwiązanie. Zmień sobie przewody i świece na jakieś lepsze, ewentualnie jak nie pomoże to cewkę, ale daję 85% że pomoże zakup lepszych przewodów i świec.
Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
Przewody i świece NGK zmieniane jakieś 15tys km temu, z resztą co mają świece i przewody do strzelania GAZEM?, bo po takim strzale w kabinie czuć gaz. I tak jak pisałem jest to rozszczelnienie spowodowane rozprężeniem gazu.
jasiuekonom:
ja tylko doradziłem, po 4 miesiącach utrapienia z mondeo to pomogło, spróbuj wymienić świece na jakieś lepsze i przewody!! może te co masz nie pasują hultajowi, mój ojciec też kupił na początku jedne i dalej strzelało a po 2 czy 3 miechach spróbował jeszcze raz na inne i już gitara była. Powodzenia
jasiuekonom:
--- Cytat: "fidel23" ---z resztą co mają świece i przewody do strzelania GAZEM
--- Koniec cytatu ---
no zdaje się że przewody i świece są tak samo potrzebne, i mają tyle samo zarówno przy jeździe na paliwie jak i na gazie :)
a powiedz strzela ci od kiedy?? jak zmieniłeś te przewody i świece 15 tys. km temu to po tej zmianie już strzelało czy później dopiero??
lizaczek42:
witaj fidel 23 ! tez stawiam na swiece i przewody wys. nap. Przy zagazowanym aucie swiece powinienes wymieniac co 10 tys km a przewody co 30 tys km. pozdrawiam . <papa>
Nawigacja
[#] Następna strona