Forum > Accent
Strzelający Gazem Hultaj
jasiuekonom:
ja jeszcze rozmawiałem z tatą żeby się upewnić, i powiedział że naprawdę powodem na 90% będą przewody i świece, spróbuj wymienić na całkiem inne, nie ngk, spróbuj jakiejś innej firmy i przewody też :)
doman76:
NGK sa jednymi z lepszych swiec, tylko nie vline, najlepiej kup w ASO.
Przewody najczesciej zaczynaja miec przebicie - najprosciej sprawdzisz - bierzesz pryskasz woda(tylko nie zamocno zeby nie zalac kolektora i kata), stajesz w ciemnym miejscu, jak maja przebicie to w miejscu przebicia zobaczysz niebieskie iskry(szczegolnie przy dodawaniu gazu), to samo najlepiej tyle ze delikatniej z cewkami zrobic.
Sprawdź jeszcze parownik - sciagasz wezyk z podcisnieniem idacy do kolektora jak czuć gazem to znaczy ze do wymiany/regeneracji), przy okazji z tego co pamietam warto spuscic olej z parownika - odkrecasz srube najczesciej plastikowa od spodu parownika)
Fakt, ciezko znalezc dobrego gazownika, trzeba dobrze poszukac czasami do
skutku.
Cibor:
U mnie było to samo... Wymieniłem przewody założyłem stożek i hula jak szalony!! Zmień świece przewody, (może kopułkę), cewkę... Sprawdź filtr pow. najlepiej wymień.... Jak to nie pomorze to jedź do gazownika... Pozdrawiam!
fidel23:
--- Cytat: "jasiuekonom" ---ja jeszcze rozmawiałem z tatą żeby się upewnić, i powiedział że naprawdę powodem na 90% będą przewody i świece, spróbuj wymienić na całkiem inne, nie ngk, spróbuj jakiejś innej firmy i przewody też :)
--- Koniec cytatu ---
Jeśli nie NGK to jakie polecasz? Z resztą po poprzednich wymianach też było to samo.
Ale spróbować można bo i tak wg. przebiegu muszę zmienić.
Aha i jeszcze jedno, słyszałem że do gazu najlepiej stosować świece jedno elektrodowe. Czy to prawda? Bo przeglądałem sobie ofertę świec do mojego modelu Hultaja i są świece 1 lub czteroelektrodowe, i np jedno elektrodowe z czterema biegunami. Zgłupieć normalnie idzie.
Może ktoś mi coś poleci oprócz NGK.
BLOONDYN:
Sprawdż przerwę na świecach ( w moim Accencie pomogło po zmniejszeniu jej do 0,7mm, świece i kable NGK są dobre tak jak Beru, czy nawet jeździłem na Iskrach Gaz. Ewentualnie moze być winna cewka ( kopułki accent nie posiada)
Nawigacja
[#] Następna strona