Forum > Accent

Strzelający Gazem Hultaj

(1/4) > >>

fidel23:
Witam,

chciałem się was poradzić odnośnie jakiegoś dobrego gazownika w okolicach Płocka,Kutna lub Gostynina.
Chodzi o to że mam w swoim Hultaju (Accent 1997, 1.5 GL) założoną instalację LPG jeszcze w wersji z mikserem którą ktoś powinien najwyraźniej wyregulować.
Problem wygląda tak, kiedy dojeżdżam np. do zakrętu,albo zjeżdżam z głównej drogi (lub robię jakikolwiek manewr przy którym spadają obroty silnika) to po wciśnięciu pedału gazu auto strzela gazem i rozszczelnia się silniczek krokowy na kolektorze albo obluzowuje się guma przed kolektorem.

Ktoś powiedział mi że po prostu silnik nie "przepala gazu" i stąd takie cyrki. Jeżdżę już tak jakiś czas ale jest to bardzo denerwujące. Byłem u jednego gazownika to stwierdził że nic nie poradzi bo kolektor jest plastikowy i nie będzie się za to brać.Wymieniam regularnie świece.kable i filtr gazu ale nadal jest tak samo.

Dlatego prosiłbym o kontakt do kogoś kto na to spojrzy,i coś z tym zrobi.

Dzięki za informację :)

stylek:
może masz gdzieś przebicie elektryczne, w poprzednim aucie tak miałem, pewnego razu jak pierd..... to rozwaliło mi parę części w silniku i auto pojechało lawetą, od tamtego czasu nigdy nie przerabiam auta na gaz i mam święty spokój !

chris.fm:
Strzela ci tylko czy masz tez spadki mocy przy dodawaniu gazu? ja miałem strzelanie + brak mocy przy dodawaniu gazu= cewka zapłonowa, wymieniona i hula jak nowy

fidel23:

--- Cytat: "chris.fm" ---Strzela ci tylko czy masz tez spadki mocy przy dodawaniu gazu? ja miałem strzelanie + brak mocy przy dodawaniu gazu= cewka zapłonowa, wymieniona i hula jak nowy
--- Koniec cytatu ---

To jest tak że jak strzeli i obluzuje się ten silniczek, to faktycznie auto już nie ma mocy do czasu aż poprawie te przewody przed i za silniczkiem.Wtedy moc wraca.
Potem postaram się załączyć zdjęcia o jaki element chodzi.

fidel23:
Zamieszczam zdjęcia spod maski. Element instalacji która ulega rozszczelnieniu jest zaznaczony na czerwono.
Zaznaczyłem także w jakim kierunku się to odbywa.
I jeszcze jedno pytanie, czym jest element zaznaczony żółtą strzałką ze znakiem zapytania? Może to on jest przyczyną takiego zachowania?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej