Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Klocki, tarcze przód i tył

<< < (11/12) > >>

AnnaP.:
Właśnie czytałam tutaj na forum ( bodajże w tym wątku ) o firmie TRW dobre opinie. Moje Santa Fe ma klocki TRW, które jeszcze spokojnie dadzą sobie radę do wiosny,ale szczęki muszę wymienić na już. Stąd też moje pytanie.

"Kolega" wyżej pisze że oryginalnie do mojego auta szczęki produkuje firma Mando,ale ciężko Mi znaleźć odpowiednik w internecie.

kosmos2011:
Oryginał = Mando
Oyodo= Mando

Oryginał = Oyodo

Link do Oyodo http://twojeczesci24.pl/itemD?marka=175&model=11293&typ=59732&group=102964&prod_id=OYO25H0524OYO

Szczęki w tym systemie są tylko do hamulca ręcznego więc cokolwiek się zamontuje będzie działało.

AnnaP.:
kosmos2011- bardzo Ci dziękuję za obrazkowe wyjaśnienie sprawy. Szczęki zamawiam jutro i w weekend czas na montaż.

Ater:
Słuchajcie, kiedy Santa Fe SM zmienił tarcze na przodzie z systemu 15' na 16' (czyli z 274 mm na 296 mm)? Szukam teraz tarczy i klocków do mojego santka, mam rocznik 2005, dzwoniłem do iParts i po VINie powiedzieli mi, że mam kupić 274mm. Wydawało mi się, że końcówka produkcji SM to już 296 mm :-/
A może zmiana tarcz nie dotyczyła jednostek benzynowych? :roll:

Edit: Wszystko wymienione. SF SM z 2005 r. 2,4 ma z przodu tarcze mniejsze, czyli 274 mm - stwierdzone organoleptycznie :-)

AnnaP.:
Witam.Czas na wymianę tarcz hamulcowych na tylnej osi w Santku. Pytanie odnośnie firmy,czy brać TRW?Jaki mają rozmiar tarcze ? Czy aż tak nie kierować się marką. Klocki mam TRW i nie narzekam. Ktoś coś?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej