Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Klocki, tarcze przód i tył

<< < (3/12) > >>

javelin:
Po wielu wielu latach testów i eksperymentów na różnych samochodach, zawsze miałem ten sam wniosek. Lucas i TRW szału nie ma. Duża tendencja do piszczenia. Zawsze wracałem do zestawu hamulcowego ATE jako najlepszego pod względem jakość/cena. Natomiast bardzo dużo dobrego słyszałem o zestawach EBC, tyle że nigdy nie miałem okazji wypróbować więc potwierdzić tego nie mogę.

javelin:
Do wymiany mam przód i tył. Generalnie brałbym ATE, jednak po wydanej ostatnio sporej kwocie mam lekkie przeciągi w portfelu.

ZA komplet na przód i tył Ate wychodzi około 280 pln
Ferodo - 240 pln

Więc tutaj raczej się zastanawiał nie będę. Jednak w ofercie znalazłem jeszcze klocki marki Kashiyama. Nigdy nie miałem z nimi styczności. W internecie opinie są nawet pochlebne. Podobno są montowane w japończykach na pierwszy montaż. Mieliście z nimi styczność może?

Cenowo dość atrakcyjnie, bo 140 pln za komplet na obie osie.

zkit:
Ja uważam, że teraz z tymi markami jest różnie. Jeśli nie wymieniasz kompletu z tarczami, markowe klocki według mnie są zbędne.  Ja bym kierował się twardością. Na stare tarcze lepsze są miękkie klocki, które się łatwo dopasowują. Po ich zdarciu i tak tarcza będzie do wymiany - będzie za cienka. Idąc takim tokiem rozumowania najlepsze byłyby Ferodo, ale są drogie. Ja bym się pochylił przy kupnie klocków tańszych. Gdybym wymiał tarcze i klocki,wtedy można inwestować gdyż posłuży to na wiele kilometrów.

wydminianin:
Ja założyłem klocki BLUE PRINT i jak na razie jest spoko. Komplet na dwie osie zbliżony do Ferodo- ok.240 pln.

javelin:
Może źle się wyraziłem w pierwszym poście. Gdybym się decydował na droższe klocki, to bez wahania brałbym ATE. Nawet bym się nie zastanawiał. Jednak ostatnio budżet mocno nadwyrężony więc szukam jakichś chwilowych oszczędności. Gdyby te kashiyamy okazały się ciekawym wynalazkiem to bym się cieszył. Jeśli miałoby się okazać że to syf, to wezmę ATE.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej