Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Santa Fe kodowanie pilota centralnego zamka
volcan:
Procedurę znam :-) Mam nawet drugą centralkę, gdyby się okazało, że oryginalna ma się niezbyt dobrze ;-)
Teraz będę miał jakieś 2-3 tygodnie przerwy, więc może zdążę zająć się tymi pilotami.
Dzięki za podpowiedzi.
Kosmos2011 - jak już pisałem - jesteś wielki!
Michał_88:
Witam, mam problem z centralką, podejrzewam że padła całkowicie, piloty świecą normalnie po naciśnięciu lecz drzwi nie reagują. mam więc pytanie mogę kupić cały nowy zestaw tzn nową centralkę plus piloty i porostu podmienić to sobie?
jest to jakieś rozwiązanie czy raczej nie będzie to działać??
pozdrawiam
volcan:
Jeżeli faktycznie padła centralka, to biorąc pod uwagę rok produkcji Twojego samochodu najprawdopodobniej wystarczy kupić centralkę, wymienić ją, a następnie zaprogramować do niej stare piloty.
Michał_88:
no ale jak kupie komplet to kluczyki sa nowe:) a w oryginalnych straszny jest ten mały przycisk od otwierania:) wystarczy podmienić tylko ten sterownik? a gdzie on jest jak moge wiedziec?:)
volcan:
My rozmawiamy o oryginalnej centralce? Jeżeli tak, to chyba nie ma z nową pilotów w komplecie...
Oryginalna centralka montowana jest do wewnętrznej skrzynki bezpieczników. Każda dokładana montowana jest "gdzieś w samochodzie" - im trudniej ją znaleźć, tym lepiej jest zamontowana 8-)
Na tym zdjęciu centralka alarmu to jest to z napisem "santa fe" białym pisakiem.
Zerknij sobie na filmik z postu #12 - tam jest idealnie pokazane, gdzie znajduje się ta centralka - dokładnie na niej znajduje się ten przełącznik stosowany do programowania pilotów.
Nawigacja
[#] Następna strona