Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Santa Fe kodowanie pilota centralnego zamka
zbyh:
W Poznaniu jak pytałem w serwisie to wygląda w ten sposób że sprowadzają kpl pilotów czyli 2 szt koszt 500pln + kodowanie 100pln. Istnieje również możliwość zakodowania swojego pilota pod warunkiem że jest taki sam jak fabryczny, niestety ceny nie znam.
BMsw:
[ Dodano: 2012-01-26, 21:41 ]
--- Cytat: "zbyh" ---W Poznaniu jak pytałem w serwisie to wygląda w ten sposób że sprowadzają kpl pilotów czyli 2 szt koszt 500pln + kodowanie 100pln. Istnieje również możliwość zakodowania swojego pilota pod warunkiem że jest taki sam jak fabryczny, niestety ceny nie znam.
--- Koniec cytatu ---
Dzięki wielkie za odpowiedz, a tak na marginesie wyczytałem na innym forum , że można zakodować pilot przez ustawienie centralki sterującej na wyszukiwanie , ale za chiny ludowe nie mogę jej znaleźć . Może się orientujesz gdzie ona jest w sanciaku ???
------
Brt: Usunięcie OT
[ Dodano: 2012-01-28, 13:54 ]
--- Cytat: "Arni71" ---Prawdopodobnie centralka jest gdzieś pod środkową konsolą - niepotwierdzone bo na starym forum temat się urwał bez konkretnych wyjaśnień.
--- Koniec cytatu ---
Rozebrałem, środkową konsolę i nic, centralki nie znalazłem :?:
Czy może były inne miejsca gdzie były fabrycznie montowane ?????????
lorarr:
http://www.santafemods.com/Mods/TransmitterCode.htm
nie próbowałem... ale jeden pilot mi padł więc się zastanawiam czy nie spróbować.
Arni71:
znalazłem w sieci ciekawą informację - wypowiedź posiadacza Santa Fe - cyt.
albo gdzieś w okolicach wewnętrznej skrzynki bezpieczników, albo za schowkiem przed nogami pasażera - to takie dwa najczęściej wybierane miejsca, w których montowane są centralki alarmów. - koniec cyt.
Jest to bardzo prawdopodobne zakładając że syrena ma stosunkowo krótki kabel to montuje się ją mniej więcej po tej samej stronie co centralka - u mnie syrena jest z prawej strony w komorze silnika więc pasowałaby teoria umieszczenia centralki za schowkiem - nie będę sprawdzał - zimno brrr.
BMsw:
Dzięki Arni71 jutro pogrzebię trochę, chyba że znowu będzie -35 to sobie daruję , to co napisał kolega lorarr już wiedziałem wcześniej i dlatego szukałem centralki , jak coś wyjdzie dam znać ;-)
Nawigacja
[#] Następna strona