Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Santa Fe kodowanie pilota centralnego zamka

<< < (21/29) > >>

jajcuncyrk:

--- Cytat: "szuwar24" ---witam wszystkich. Mam pytanie jak zrobiles ta zworke ktore gniazda ze soba polaczyles ja mam taki sam problem jak ty z gory dzieki za odpowiedz
--- Koniec cytatu ---

[ Dodano: 2017-10-18, 17:43 ]

--- Cytat: "wielkimw" ---Przy otworze na wyłącznik na płytce jest nadrukowany obrys wyłącznia, a w jego obrysie dwa punkty lutownicze. Zwarłem je drutem-zworką na czs programowania. Druga osoba w tum czasie uruchamiała piloty. Po tym odłączyłem zworkę, piloty działały prawidłowo. Powodzenia
--- Koniec cytatu ---

[ Dodano: 2017-10-18, 19:39 ]
Witam męczyłem się długo z zakodowaniem nowego pilota ponieważ nie mam przycisku.

Metodą prób i błędów zakodowałem nowy/używany pilot.

Nie wkładałem nawet kluczyka do stacyjki.
Zwarłem na płycie centralki luty.
W środku obrysu białej linii (SET OFF)  jest 6 lutów. (załącznik foto)
Trzeba zewrzeć ten co idzie do przycisku SET, z tym co idzie do tranzystorów czy czego tam.
Wysyłam zdjęcie z opisem.
Później klikasz nowy pilot rozwierasz i gotowe !
Działa na 100% przynajmniej u mnie :)
Powodzenia.
Dla wygody odkręciłem panel pod kierownicą, i poluzowałem całą skrzynkę z bezpiecznikami.

Powodzenia !

lotarr1977:
W sanciaku występowały piloty 315 MHz i 433 Mhz, Mam tego pecha, że po 10 latach padły mi oba piloty. Serwis zawołał 650zł/szt dodatkowo 190 zł za zakodowanie.Z tego wychodzi, że kupno 2 pilotów to 1/10 wartości auta- kiepska kalkulacja. Czy ktoś z Was się spotkał z pilotem z dwoma przyciskami do sanciaka z kwarcem 434,02 MHz o symbolu OKA-NO6R? Czy mając takiego pilota można zakodować oferowane na allegro poloty 3 przyciskowe na 433 MHz, ew. czy można podmienić moduł komfortu kupiony na allegro i dokodować do niego inne piloty z allegro? Czy będzie problem z immo? Ew. gdzie w Polandii mogę za rozsądne pieniądze dokupić identycznego pilota jak te co mi padły?

ololysy:
https://kluczauto.eu/klucze-samochodowe/hyundai/autoklice-kompletni_259/klic-hyundai_hu09a-detail
procedura kodowania na forum. Kupiłem tam juz dwa piloty. W razie czego gość naprawia. Solidny. Mogę go spokojnie polecić.

lotarr1977:
Odpisali mi, że nie mają takiego pilota jak potrzebuję. Ciekawe czy będę mógł zaprogramować do swojego auta pilota z inną elektroniką o identycznej częstotliwości.

lotarr1977:
Udało mi się uruchomić na oryginalnych pilotach.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej