Autor Wątek: [ix35 EL] cichy kierunkowskaz  (Przeczytany 13094 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

cark

• Gość
[ix35 EL] cichy kierunkowskaz
« dnia: 15 Kwiecień 2014, 16:13:26 »
Czy kogoś jeszcze denerwuje zbyt cichy sygnał generowany przez kierunkowskazy?
Jest na to jakaś rada?

cark

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Kwiecień 2014, 11:30:53 »
No cóż, dzięki za wyczerpujące rady. Piszecie byle co, żeby sobie popisać, lub wykazać, jacy to jesteście lepsi? Rozumiem, że wam nie przeszkadza, jeśli zapomnicie wyłączyć kierunkowskazu np po zmianie pasa ruchu, kiedy sam się nie wyłączy. Jak widzę takich jadących prosto z włączonym kierunkowskazem, to pewnie jestescie wy, tak? W moim poprzednim c-maxie, przy włączonym radiu, klikanie było słyszalne. W Hultaju, niestety nie.

Offline malarz

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Kwiecień 2014, 11:56:20 »
Zgadzam się z Tobą. Nie zawsze odskakuje przy zmianie pasa lub zjeździe z ronda.
A trąbke/klakson mozna uslyszec od innego kierowcy jak się wq ze jedziemy z kierunkowskazem.

cark

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Kwiecień 2014, 12:10:40 »
Dzięki za poparcie. Gdybym nie uważał tego za problem, to bym nie pisał. A co do postów poprzedników, to w szanującym się forum, moderator wywaliłby takie merytoryczne inaczej posty do kosza. Zobaczymy, co się tu wydarzy

Mleko

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Kwiecień 2014, 18:59:56 »
Nie wiem, w moim cyka wystarczajaco glosno

cark

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Kwiecień 2014, 20:57:07 »
Miałbyś możliwość wrzucić jakieś nagranie z włączonym bez przesady radiem? Bo mi w serwisie powiedzieli, że tak ma być, a nie słyszę dziada wcale.

Offline gurszczak

• Giełda
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Kwiecień 2014, 21:00:13 »
Ja tez słabo go słyszę ale widzę dobrze ;)

Offline tomko04

• HKP
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Kwiecień 2014, 11:01:00 »
Cytat: "gurszczak"

wyjąłeś mi to z ust.. może i słabo słychać ale przecież dobrze widać :)

Offline malarz

• Giełda
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Kwiecień 2014, 11:17:44 »
Cytat: "tomko04"

wyjąłeś mi to z ust.. może i słabo słychać ale przecież dobrze widać :)

szczególnie jak sie jest za/przed samochodem

Offline gurszczak

• Giełda
« Odpowiedź #9 dnia: 17 Kwiecień 2014, 11:49:17 »
chyba ta rozmowa prowadzi do niczego :) fakt jest taki że słychać słabo ale dla mnie to akurat komfort że jest cicho w aucie i to wg mnie plus bo tak jak napisałem jest kontrolka która pokazuje wizualnie że działa po to są kontrolki i nie piszcie mi tutaj że jak jedziecie w korku albo w dużym natężeniu ruchu nie zwracacie uwagi na kontrolki tylko patrzycie cały czas przed siebie :)

santa claus

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 17 Kwiecień 2014, 13:15:36 »
Niektórzy w korku lub na światłach przyjmują taka pozycję i raczej na kontrolki nie zwracają uwagi.

Mleko

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 17 Kwiecień 2014, 15:11:32 »
Jechalem dzis z wyraznie slyszalnym zalaczonym radiem, uchylona szyba skad dobiegal halas miasta i kierunkowskaz slychac bylo wystarczająco. Moze niektorzy za wiele wymagaja ? ;-)

cark

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Kwiecień 2014, 21:43:18 »
A może u ciebie jest inaczej, niż u mnie? Chciałbym móc napisać to, co ty, ale nijak nie mogę. W serwisie mi powiedzieli, że ten typ tak ma. Na dowód wsiedliśmy do innego auta, równie cichego. Po twoim poście, mam jednak wątpliwości, że serwis miał rację.

[ Dodano: 2014-04-17, 21:52 ]
chyba ta rozmowa prowadzi do niczego :) fakt jest taki że słychać słabo ale dla mnie to akurat komfort że jest cicho w aucie i to wg mnie plus bo tak jak napisałem jest kontrolka która pokazuje wizualnie że działa po to są kontrolki i nie piszcie mi tutaj że jak jedziecie w korku albo w dużym natężeniu ruchu nie zwracacie uwagi na kontrolki tylko patrzycie cały czas przed siebie :)

Twój post rzeczywiście nic nowego do tematu nie wniósł. Masz inne preferencje, niż ja. Oboje mamy do tego prawo, ale nie po to tu napisałem, żeby się dowiedzieć, że dla ciebie to jest nieistotne, lecz po to, żeby uzyskać pomoc w rozwiązaniu swojego problemu. Chyba po to są te fora, żebyśmy sobie pomagali. Nie życzę ci podobnej reakcji innych na jakiś twój post.

Offline gurszczak

• Giełda
« Odpowiedź #13 dnia: 17 Kwiecień 2014, 22:03:01 »
Cytat: "cark"
A może u ciebie jest inaczej, niż u mnie? Chciałbym móc napisać to, co ty, ale nijak nie mogę. W serwisie mi powiedzieli, że ten typ tak ma. Na dowód wsiedliśmy do innego auta, równie cichego. Po twoim poście, mam jednak wątpliwości, że serwis miał rację.

[ Dodano: 2014-04-17, 21:52 ]

Twój post rzeczywiście nic nowego do tematu nie wniósł. Masz inne preferencje, niż ja. Oboje mamy do tego prawo, ale nie po to tu napisałem, żeby się dowiedzieć, że dla ciebie to jest nieistotne, lecz po to, żeby uzyskać pomoc w rozwiązaniu swojego problemu. Chyba po to są te fora, żebyśmy sobie pomagali. Nie życzę ci podobnej reakcji innych na jakiś twój post.

Kolego nie spinaj sie tak po prostu jak masz za cicho zamontuja przerywacz od c-maxa i będzie chyba wówczas głośniej napisałem ze jest tez kontrolka i tez daje po oczach ale faktycznie dziś sprawdziłem działanie tego kierunkowskazu i stwierdzam ze wg mnie jego głośność jest odpowiednia słychać przy normalnie działającym radiu i nawiewie działającym prawie na 60% i to jest moja subiektywna odpowiedz. Napisałeś posta zeby uzyskać pomoc ale cieżko tu jakoś pomoc wiec sie kolego nie denerwuj ... I sorry jeśli cię uraziłem swoimi wypowiedziami.

cark

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 17 Kwiecień 2014, 22:20:06 »
W tych warunkach, o których piszesz, u mnie nie słychać dziada prawie w ogóle. Taki post jest mi pomocny, bo utwierdza mnie w przekonaniu, że inni mają inaczej, czyli mam szansę, jeśli poszukam innego serwisu na zmianę tej sytuacji.