Forum > Accent

Wysokie obroty na biegu jałowym

<< < (2/3) > >>

Darek_2003:
Chyba tak zrobię na wszelki wypadek.
Już mnie dobija ten samochód - jak tylko nawet delikatnie otworzę przepustnicę to wszystko jest OK. Problem zaczyna się wtedy kiedy przepustnica jest zamknięta, a powietrze do kolektora dochodzi przez silnik krokowy - jak zmniejszyłem dopływ powietrza do silnika krokowego do minimum (wpychając w przewód zawór bezdętkowy do kół:)) to na gorącym jest super, tyle że na zimnym muszę poczekać z jazdą aż coś podłapie temperatury. Wszystkie czujniki posprawdzane przez znajomego elektryka. Nie wiem czy to prawda, ale kilka osób mi już mówiło że to może być ze sterownikiem, a tu niestety nie bardzo mam możliwość podmiany.,

clayy:
Czy problem już jest dokładnie zdiagnozowany i wyeliminowany? U mnie od czasu do czasu dzieje się to samo.

tomi_zog:
dzis sprawdzalem wentylator chłodnicy w swoim accencie,samochod mialem zapalony(chodzil na wolnych obrotach ~900) i po odpieciu wtyczki od czujnika co zalacza wentylator(czujnik przy termostacie) wentylator sie zalaczyl a obroty wzrosly do okolo 2000obr/min ,
moze cza przegladnac uklad chlodzenia, moze termostat?, jak tam z plynem w ukladzie chlodzenia??
pozdro

BLOONDYN:
Swego czasu miałem krótko podobny problem . A okazało się iż cieniutki wężyk wychodzący z lewej strony kolektora ssącego , był pęknięty i kolektor ciągnął lewe powietrze. Po wymianie wężyka wszystko OK ;-)

clayy:
przejade sie z tym do mechanika. wydaje mi sie jednak, iz rzeczywiscie problem ten i u mnie polaczony jest z chlodnica. w momencie kiedy smigielko zaczyna buczec obroty wzrastaja.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej