Forum > Sonata

Wskaźnik temperatury wody

(1/3) > >>

xblancos:
Witam
Mam problem ze wskaźnikiem temperatury wody, zatrzymuje się w połowie i dalej nie idzie mimo ze reszta podzespołów związanych z chodzeniem działa poprawnie. Ostatnio wymieniłem chłodnice, czujnik temperatury, oraz przekaźnik. Czy może ktoś się orientuje co może być przyczyna zatrzymywania się wskaźnika?

BartBartez:
Bo to Hyundai. Wskaźnik dochodzi do połowy i jest OK. Jak zagotujesz silnik to pójdzie dalej :lol:

xblancos:
Czy w Waszych samochodach też na tarczy wskaźnka w środkowej części sa 2 kropki i do ich poziomu dochochodzi tylko wskazówka, czy moze pracuje w pełnym zakresie jak w innych markach samochodów?

women:
Tak- wskazówka po pełnym rozgrzaniu silnika jest pomiędzy dwoma kropkami na tarczy.

IgoReCzeK:

--- Cytat: "women" ---wskazówka po pełnym rozgrzaniu silnika jest pomiędzy dwoma kropkami na tarczy
--- Koniec cytatu ---

Witam. Potwierdzam ten fakt na przykładzie mojego poprzedniego Hyundaia. Dla mnie jest to uzasadnione tym, że jeśli silnik się przegrzeje jesteś w stanie zauważyć, że wskazówka z prawie poziomego usytuowania zmieni je na pionowe, czego nie można powiedzieć na przykładzie choćby Opla Astry I gen, gdzie wskazówka dochodzi prawie do końca skali i po przegrzaniu silnika podnosi się raptem o kolejne 2 działki niewiele od siebie oddalone. :-| Pozdrawiam Igor.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej