Forum > Sonata

[Sonata Y2] 2.0 16V - informacje o używaniu automatycznej sk

<< < (2/2)

olek1982:

--- Cytat: "Hants" ---
--- Koniec cytatu ---
dziękuje za odpowiedź i przede wszystkim za wrzuty :)

Co do płynu to nie niuchałem na mrozie, ale sprawdzę :) Generalnie olej na rozgrzanej skrzyni był płynny i żółtawy. Biegi są wrzucane naprawdę delikatnie. Mam wrażenie, że poprzedni właściciel dbał o ten samochód (mowił, że ma jeszcze drugiego Hyundaia). Wiadomo, jak się kupuje samochód, to nie zawsze człowiek zapyta o wszystko, co chciałby wiedzieć, ale jak się otworzy maskę, to jest bardzo schludnie i czysto. Są naklejki od mechaników, kiedy był robiony rozrząd i zmieniany olej.

Odnośnie wrzucania P w ruchu to już się naczytałem i poprzedni właściciel mi mówił, że w pozycji P jest blokada skrzyni :) (koło wajchy mówił, że pod zaślepką lock jest ręczne zdjęcie tej blokady, gdyby coś się zacięło) Na pewno nie będę tak brutalny dla skrzyni. Poza tym w rodzinie to pierwszy automat i raczej nie zamierzam dzielić się tym autkiem z innymi :D Nie dlatego, że taki ze mnie okrutnik, ale nie do każdego dociera - nie wrzucaj P, jak autko się porusza ;)

Pytania na pewno będą, więc pytać będę :)

Pozdrawm

Hants:

--- Cytat: "olek1982" ---gdyby coś się zacięło
--- Koniec cytatu ---

Zacina się elektroprzełącznik, który jest jeszcze niżej pod wajchą. Gdy wciskasz hamulec powinieneś słyszeć ciche tykanie. w tamtej okolicy.

Tosiek:
Odkopuje temat, ponieważ nie warto otwierać nowego. Co do mojej osoby, również jestem laikiem w kwestii posługiwania się automatem ( poprzedni właściciel mnie poinstruował i tyle).

Odnośnie automatu to mam pytanie mam sonatę euIV wersja USA, jak zjezdzałem z górki hamujac biegiem (tiptronic) to nagle słychac bylo pikanie w samochodzie (dźwięk ostrzegawczy) po wlaczeniu trybu automatycznego dźwięk ucichł. Oraz ostatnio też mi się to zdarzyło, gdy samochód stał na podjeździe na włączonym biegu (trzymałem go na hamulcu). W obydwóch przypadkach przód znajdował się niżej niż tył samochodu.

Pozdrawiam,

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej