Forum > i20

[i20 PB] ogrzewanie i20

<< < (3/12) > >>

ryba2266:
Witam
Czy ktoś rozwiązał ten problem? U mnie jest dokładnie to samo, od strony pasażera nie grzeje.
Auto to i20 2009r z automatyczną klimatyzacją jednostrefową.
Pozdrawiam.

cangi:
Witam . Jesienią przepłukałem w jedną i drugą stronę nagrzewnicę i jest  zdecydowanie lepiej, grzeje z prawej i lewej strony. Proponuję płukanie a na pewno
pomoże.
Pozdrawiam

ryba2266:
Dzięki za odpowiedź. A jak to płukałeś? Wąż ogrodowy podłączony do kranu? Czy jakiegoś większego ciśnienia użyłeś?

cangi:
Upuściłem za pomocą wężyka płyn ze zbiorniczka i chłodnicy. Po zdjęciu wężyków z nagrzewnicy wyciekło go nie wiele. Wąż ogrodowy podłączałem raz w jedną później w drugą stronę, tak kilka razy aż woda leciała bez żadnych zanieczyszczeń. Założyłem wężyki, dolałem płynu do chłodnicy do pełna, do zbiorniczka do max, zakręciłem korek chłodnicy i odpaliłem silnik. Chwilkę pogazowałem aby układ się odpowietrzał. Odkręciłem ponownie  korek chłodnicy i dolałem znowu do pęłna. Czynność z odpalaniem i dolewaniem płynu powtórzyłem kilka razy aż płynu w chłodnicy nie ubywało. Trzeba jeszcze po kilku jazdach sprawdzić i dolać płynu do zbiorniczka.

ryba2266:
Wielkie dzięki, trzeba będzie tak zrobić bo ostatnio żona zmarzła na dłuższej trasie.
Swoją drogą 6 lat auto i takie cyrki? Dziwna sprawa hehe

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej