Forum > Pozostałe
Klocki hamulcowe-która firma najlepsza?
radeek23:
Witam,forumowiczów.Jakoś udało mi się uporać z regeneracją zacisku i poskładać wszystko do kupy,jak zrobię trochę kilometrów to wam powiem czy nic nie sknociłem hehe.Najwięcej problemów sprawiło mi włożenie tłoczka zacisku-w gumie zabezpieczającej jest mniejszy otwór niż ma średnica tłoczka,męczyłem się kilka godzin ale jakoś poszło klocki na tyle założone. Klocki z przodu mam jeszcze ok,ale myślę czy nie wymienić przed zimą,żeby potem na mrozie się nie bawić(brak garażu). I przeglądając oferty sklepów internetowych,przy niektórych klockach była adnotacja,że są do stosowania w modelach lantry,2.0,16v 139KM tyle że wyprodukowanych do kwietnia 1998,lub od kwietnia 1998...o co tu chodzi,orientujecie się?Wydaje mi się,że do mojego pasowały by rozmiarowo <dł-137mm, szer. 54,a grubość 16,9>Czy jeśli klocki będa różniły się grubością 1mm to coś zmienia,bo sporo ofert w necie ma właśnie grubość 17 mm(długość i szerokość jak wyżej)
wtom:
dzisiaj też walczyłem z hamulcami :-P przy okazji zmiany kółek na zimowe. okazało się że sworzeń prowadzący zacisk wrósł w jarzmo. swoją drogą ten japoński wynalazek prowadzenia zacisku jest do bani. wcześniej jeździłem fordami i tam prowadzenie zacisku było na sucho w tulejkach gumowych, o hamulcach i ich problemach można było zapomnieć, problem nie istniał. a tu kicha, trzeba często smarować i kontrolować bo inaczej blokuje się zacisk. toyota też ma to badziewiaste rozwiązanie.
radeek23:
Wiesz,ja miałem dokładnie ten sam problem-prowadnice zacisków się zapiekły,musiałem się omęczyć żeby wyjąć. Oczyściłem je z rdzy nasmarowałem smarem miedziowym i wymieniłem gumki osłaniające.Zobaczymy jak będzie się sprawować
BartBartez:
--- Cytat: "radeek23" ---ja miałem dokładnie ten sam problem-prowadnice zacisków się zapiekły
--- Koniec cytatu ---
Z tym nie ma problemu.
Wystarczy przy każdej wymianie przetrzeć prowadnicę i nasmarować - 5 minut roboty.
Najlepiej smarować smarem do hamulców ATE (nie wiem czy ktoś inny to produkuje),
ewentualnie wazeliną techniczną.
wtom:
--- Cytat: "BartBartez" ---
--- Cytat: "radeek23" ---ja miałem dokładnie ten sam problem-prowadnice zacisków się zapiekły
--- Koniec cytatu ---
Z tym nie ma problemu.
Wystarczy przy każdej wymianie przetrzeć prowadnicę i nasmarować - 5 minut roboty.
Najlepiej smarować smarem do hamulców ATE (nie wiem czy ktoś inny to produkuje),
ewentualnie wazeliną techniczną.
--- Koniec cytatu ---
smar do hamulców tak, wazelina nie! i inne wynalazki, bo się zapiecze i to szybko. w grę wchodzą: jak wspomniałeś smar litowy (nie tylko ATE, zwykły litowy ogólnie dostępny), miedziany.
Nawigacja
[#] Następna strona